2024/03/29

 

RAJONO TURISTAI: TARP ŽAIDIMO IR IŠREKLAMUOTOS SALOS

Vienos ar kitos vietos gyvybė neretai matuojama turistų srautu. Iki šiol apie keliautojų susidomėjimą Kupiškio kraštu buvo kalbama atsargiai, bet yra vilties, kad šie metai gali sumušti lankomumo rekordą. Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro l. e. p. direktorė Vaida Laučinavičė sakė, kad prie to galėjo prisidėti ne tik miesto šventės, bet ir projektas „Surink Lietuvą!“, į kurį tautiečiai pasinėrė su žavesį keliančiu entuziazmu.

Audinga SATKŪNAITĖ

Magnetukai manija nevirto

Nuo liepos pradžios Lietuvoje prasidėjo projektas „Surink Lietuvą!“, kuris sujungė visas 60 šalies savivaldybių. Tokiu būdu tautiečiai skatinami keliauti ne tik po savo kraštą, bet ir aplankyti kiekvieną šalies kampelį. Mieste ar rajone apsilankęs keliautojas gali įsigyti specialiai šiam kraštui sukurtą magnetuką, o surinkus visus 60, į visumą sudėlioti Lietuvos žemėlapį.
Vos prasidėjęs projektas atskleidė, kad lietuviai iš tiesų azartiška tauta. Kai kurie savo krašto gerbėjai juos turizmo informacijos centruose išgraibstė iš karto ir pirko ne po vieną. Interneto platybėse netgi galima aptikti skelbimų, kuriuose žmonės siūlo keistis magnetukais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nejaugi be savo tautinių rūbų ir bažnyčios neturime žmonėms ką parodyti. Jau tokie nuobodūs esam, tokie provincialūs. Visi rajonai rado ką įdomaus pateikti apie savo kraštą, o mes, kaip ta užstrigusi plokštelė – vis rypuojam tą pačią dainelę…

    • Manau, kad labai įsigalėjo Pustovaitienė su etno. Žinoma, reikia pažinti kraštą, bet per didelis dėmesys menkina vertybes. Ir savivaldybė nebežino ribų. Pinigai pinigai kultūros centrui. Todėl ir suvienodėja, nebeturi idėjų, naujoviškumo, nėra dėl ko stengtis, nes vis tiek pinigų bus.

    • pritariu. Negi nematom,kad su savo kupkėmiu tik pačiam kupkėmiui ir jų giminaičiam besam įdomūs.Pasenęs reikalas,su tais visais rylio,rylio,čiūtala.

  • Noriu padėkoti turizmo centro darbuotojoms už jų organizuojamas įdomias ekskursijas po Lietuvą, išvykas į spektaklius. Net ir šiais laikais ne visi turi automobilius ir gali savarankiškai keliauti.Ačiū!

  • Oi tas svaigimas apie turizmą. Gali truputį paslampinėti- ir viskas. Vien kavinukėje prie kavos smagu prisėsti. Sunkiau vaikštančiam nėra kur prisėsti. O ir pažįstamą sutikus pabendrauti.Tualetas prie bažnyčios, kaip čia pasakius… Kaip be automobilio patekti prie marių? Na, atvyksta žmonių pas gimines. Jie irgi lyg turistai. Mielai čia pailsėtų. Bet jei nejauni, jei sunkiau vaikštantys, nelabai kulniuos neprisėdę kur ant suolelio skersai išilgai Kupiškio.Tikrai nepakenktų suoleliai Gedimino gatvėje kad ir kas 100 metrų. Vien iš kraštiečių pasiekti bažnytėlę daug kam sunku nepailsėjus. Daug, oi daug dar reikia. Valdžia praūžia tik automobiliais. Daug ko nemato iš aukštai. Čia gi beveik vien senjorai gyvena.

  • Kokie magnetukai????tai vel kas greiciau.ka tas duoda?kas pirmesnis?

Rekomenduojami video