2024/03/29

 

FILMAVO TARPUKARIO ARCHITEKTŪROS OBJEKTUS

Apie Kupiškio žemės ūkio kooperatyvo pastatą pasakoja doc. dr. Vaidas Petrulis (kairėje), Rytis Titas, Lina Pranaitytė ir Rūta Laukaitytė, filmavimo grupės nariai. Rasos Skaisgirytės nuotrauka

Apie Kupiškio žemės ūkio kooperatyvo pastatą pasakoja doc. dr. Vaidas Petrulis (kairėje), Rytis Titas, Lina Pranaitytė ir Rūta Laukaitytė, filmavimo grupės nariai.
Rasos Skaisgirytės nuotrauka

Praėjusią savaitę Kupiškyje lankėsi TV kanalo „LRT Kultūra“ laidos „Stop juosta“ komanda. Žurnalistai rengė informaciją apie senus Kupiškio pastatus. Juos domino tarpukario architektūros objektai. Šios televizijos žiūrovai išgirs pasakojimą, kokios įstaigos, organizacijos ar maldos namai tuo metu juose buvo įsikūrę.

Rasa SKAISGIRYTĖ

Laida „Stop juosta“ rengiama trečius metus. Pirmaisiais metais buvo filmuojama Kaune, kur yra daugybė to meto moderniosios architektūros pastatų. Kai jie buvo pristatyti žiūrovams, nuspręsta keliauti į kitus miestus.

Šiemet numatyta pristatyti penkiolika maršrutų, tarp kurių yra ir Kupiškis. Vertus dėmesio objektus Kupiškyje šiems žurnalistams nufilmuoti rekomendavo doc. dr. Vaidas Petrulis, rašęs straipsnį „Architektūrinė ir urbanistinė Kupiškio raida sovietiniais metais“ monografijai „Kupiškis. Naujausi moksliniai lokaliniai tyrimai“. Rinkdamas medžiagą straipsniui 2012 metais mokslininkas Kupiškyje ne tik apžiūrėjo ir apibendrino sovietmečio architektūrą, bet ir domėjosi čia esančiais tarpukario pastatais. Minėtoje televizijos laidoje jis apie pastaruosius statinius ir pasakos, kai bus pristatomas Kupiškis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video