2024/03/28

 

DONATO SĖKMĖS ISTORIJA: SAVO DARBĄ MYLI LABIAU NEI SAVE

Renginių vedėjo amplua vertinant iš šalies gali atrodyti labai egzotiška, nes žmogus nuolatos būna švenčių sūkuryje, todėl gyvenimo rutina jam turėtų būti svetima. Apie tai geriausiai galėtų papasakoti kupiškėnas Donatas Odinas, kuris ilgus metus gyvenimo šventėse, vykstančiose Airijoje ir Lietuvoje, groja vienu pagrindinių smuikų. Tačiau apie nuovargį iš jo lūpų neišgirsi, o tik apie atsidavimą mylimam darbui. „Jūsų šventė – Mano šventė! Jūs linksminatės – Aš Jus linksminu!“ – garsiai taria D. Odinas.

Audinga SATKŪNAITĖ

Aktyvus nuo mokyklos laikų

Su D. Odinu, kilusiu iš Kupiškio ir čia augusiu, lengva rasti bendrą kalbą ir ilgai diskutuoti įvairiomis temomis, tačiau jo greitame gyvenimo ritme rasti laisvą minutę sudėtinga. Donatas išsiskiria savo komunikabilumu. Tai nekelia nuostabos žinant, kad jis daug metų yra švenčių siela ir veda vestuves, krikštynas, gimtadienius, jubiliejus, įmonių renginius, miesto šventes.

D. Odinas yra baigęs Povilo Matulionio vidurinę mokyklą, o studijų metais gyveno Kaune, vėliau Vilniuje. Šiandien kupiškėnas yra įsikūręs Airijoje, į kurią, anot Donato, kaip ir daugelis vyko metams ar dviem, tačiau dabar skaičiuoja tryliktus metus. D. Odinas datą, kai išvyko į Airiją, prisimena tiksliai – 2005 m. rugsėjo 8 d. Tuomet po bakalauro studijų Donatas buvo įstojęs į Europos Sąjungos ir tarptautinės teisės magistrantūrą, bet dėl planų išvykti sustabdė studijas, kurias baigė vėliau neakivaizdžiai.

„Norėjau užsidirbti, kažką naujo sužinoti, pamatyti ir patirti“, – sakė D. Odinas. Jis Airijoje duonai užsidirbo įvairiais būdais: ir dirbdamas gamyklose, ir naktinių klubų apsaugoje.

„Pakeičiau tikrai nemažai darbų, bet tai buvo tik laikinos stotelės. Įvairūs darbai formavo skirtingus požiūrius ir atsakė į tokius klausimus – kaip, kam, ko ir kiek reikia ir užtenka? Laikui bėgant supratau, kad mėgstamas ir mylimas darbas labai svarbu, o pinigai – tai tik priemonė tikslams pasiekti“, – kalbėjo pašnekovas, kurio niekuomet nebuvo apleidęs noras turėti savo barą ar restoraną. Šią svajonę vyras įgyvendino 2010 metais, tačiau šiandien visa veikla yra susieta su renginiais ir pramogų pasauliu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai va ir išaugo geras žmogus, kai tevas auklejo tik griežtumu, tiek sunų tiek dukrą, kaži ar labai noriai vaikai atvažiuja i Kupiški,,,,,

  • Šaunuoli Donatai, gerbi ir myli Tėvelius, mokyklą, gimtąjį miestą. Malonu skaityti tokį geranorišką, pozityvų straipsnį. Sėkmės tau.

  • labai mielas ir siltas zmogutis, sekmes Donatui.

Rekomenduojami video