2024/04/20

 

ŠIMTMEČIO KUPIŠKĖNAS SUGRĮŽO SU APDOVANOJIMAIS

Pirmą kartą kupiškėnai turi unikalią progą iš arčiau pamatyti svarbiausius Virgilijaus Aleknos, garsiojo kraštiečio disko metiko, daug metų džiuginusio visą Lietuvą savo laimėjimais, apdovanojimus ir nuotraukose užfiksuotas svarbiausias jo gyvenimo akimirkas.

Liepos 5 dieną V. Alekna su savo gerbėjais susitiko Kupiškio etnografijos muziejuje, kur atidaryta paroda, pavadinta „Virgilijus Alekna – pasaulio lietuvybės ąžuolas“. Vėliau pademonstruotas dokumentinis filmas „Virgilijus Alekna – širdžių čempionas“.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į šį renginį atvyko pats V. Alekna, jo artimieji, pažįstami, gimtosios Subačiaus seniūnijos, Kupiškio sporto bendruomenės atstovai ir kiti jo talento ir asmenybės gerbėjai. Buvo prisiminti Terpeikiai, kur gimė ir šalia šimtamečio ąžuolo užaugo būsimasis sportininkas.

V. Alekna, dukart olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas, dukart pasaulio čempionas, Europos čempionas, pasaulio taurės laimėtojas trumpai papasakojo apie savo kelią į didįjį sportą iki olimpinio čempiono.

„Matydamas per televiziją kitus sportininkus, tapusius čempionais, pasvajodavau, kad ir pats norėčiau būti jų vietoje, bet garsiai to niekam nesu pasakęs. Laikiausi prietaro, kad svajonę paskelbus, ji neišsipildys. Žinoma, vien noro neužtenka. Iki aukštų sportinių pasiekimų reikėjo nueiti ilgą dešimties metų kelią. Daug kas priklausė ir nuo kitų žmonių. Nebuvau sportininkas profesionalas. Darbavausi Vadovybės apsaugos departamente. Darbdaviai mane suprato ir galėjau darbą derinti su sportu. Iki antrų savo olimpinių žaidynių likus pusantro mėnesio buvau patyręs traumą. Visgi suvokiau, kad turiu viską padaryti, kad nugalėčiau. Tik po to vaikščiojau du mėnesius su ramentais“, – kelią iki pergalės prisiminė garsusis kraštietis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video