2024/03/28

 

„TAUTIŠKA GIESMĖ“ – SU KETURIAIS MILIJONAIS LIETUVIŲ

Į himno giedojimo vietą – Kupiškio marių salą – šiais metais kupiškėnai rinkosi ypač gausiai. Jie lietuvybės dvasią paskleidė kartu su dainų ir šokių ansambliu „Lietuva“. Autorės nuotrauka

Į himno giedojimo vietą – Kupiškio marių salą – šiais metais kupiškėnai rinkosi ypač gausiai. Jie lietuvybės dvasią paskleidė kartu su dainų ir šokių ansambliu „Lietuva“.
Autorės nuotrauka

Šiais metais minime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, todėl per Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną Lietuvos himnas suvienijo dar daugiau lietuvių ir lietuvybės garsą paskleidė dar garsiau. Dauguma kupiškėnų vienybės šventę minėjo Lėvens tvenkinio (Kupiškio marių) saloje.

Audinga SATKŪNAITĖ

Tradicija giedoti šalies himną visiems lietuviams kartu užgimė 2009 metais, minint Lietuvos vardo paminėjimo 1000-metį ir yra neatsiejama tapatybės dalis. Skirtingai nei pernai kupiškėnai Valstybės dienos šventę kviesti paminėti ne nuo ankstyvo ryto, o nuo himno giedojimo valandos. Pagrindine šventės vieta rajone tapo Kupiškio marių sala.

Dar prieš Valstybės dienos minėjimą kai įvairiose pasaulio vietose giedotas Lietuvos himnas, visi po pasaulį išsibarstę lietuviai aktyviai raginti prisijungti prie bendrystės. Tikėtina, kad per pastarąjį šimtmetį iš Lietuvos iškeliavo ir šaknis užsienyje įleido mažiausiai 1,5 milijono lietuvių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nepainiokit, Liepos 6 – oji yra Lietuvos valstybės diena. O stichijos tik 7 d. Tai visai skirtingi dalykai. Kupiškėnai, nesisavinkit visos Lietuvos švenčių. Juokinga.

  • Gal kultūros namų direktorė atostogauja, o šita ponia ją vaduoja, ar kaip….?

    • Direktorė tikriausiai gerai dainų šventėj atostogavo, tik galbūt įvardinta kaip komandiruotė. O komandiruotpinigiai būna geri. Nežinau, gal. Valstybės dienos vadovas turi būti tik miesto galva, o ne pašaliniai.

      • Matosi, kad negiedojot himno saloje… Kultūros namų direktorė buvo ir derino Stichijų reikalus, užėmė svečius. Danienė prie to, kad tų dviejų dienų (Stichijų) režisierė, kas čia blogo. Vat, svarbu papletkinti, pakritikuoti…Ar pasiūlėt kažką geresnio? Ar suorganizavot? Džiaukitės, kad vyksta kažkas ir dalyvaukit nesėdėję prie klaviatūrų.

  • Valstybės diena Kupiškyje. O prie ko čia Danienė iš Rokiškio? Vicemerė? Meras, Lietuvos ansamblis… suprantama. Oficiali šventė, ne koks šou. Keisti tie kupiškėnai.

    • Taiklus pastebejimas

  • Pernai giedojome Lietuvos himną ant piliakalnio su Vilčinsku. Pati buvau, buvo labai daug žmonių ir puikus oras.

Rekomenduojami video