2024/04/23

 

PRADĖTI ŽYGIAI DĖL SUBAČIAUS GAISRINĖS

Šią savaitę Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas lankėsi Seime, Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijose, kur su valdžios atstovais aptarė svarbius rajono klausimus.

Įvedus dvinarę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą bei tvarkymą Aplinkos ministerija šalies gyventojams vėl žada naujovių. O su vidaus reikalų viceministrais D. Bardauskas aptarė galimybę Subačiuje įkurti gaisrinę pagalbą.

Audinga SATKŪNAITĖ

Gaisrinės reikia

Antradienį Vidaus reikalų ministerijoje apsilankęs D. Bardauskas susitiko su viceministrais. Anot mero, per susitikimą aptarta gaisrinės statymo Subačiuje situacija.

„Subačius yra strategiškai svarbus taškas, turintis miesto statusą. Jame daug socialinių įstaigų: gimnazija, vaikų darželis, stambus geležinkelio centras, per jį vyksta intensyvus eismas keliu Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, yra daugiabučių namų, bet gaisrinės nėra. Anksčiau priešgaisrinę pagalbą teikdavo „Klaipėdos nafta“, kuri Subačiaus kuro bazėje yra įsirengusi mobilią gaisro gesinimo įrangą, tačiau pagal naują tvarką tokios paslaugos ji nebeteikia“, – situaciją detalizavo D. Bardauskas.

Pasak mero, pagalbą kilus gaisrui Subačiuje gali suteikti artimiausios Panevėžio r. Tiltagalių, Anykščių r. Viešintų ir Kupiškio r. Noriūnų ugniagesių gelbėtojų komandos. D. Bardausko įsitikinimu, ir Subačius atsižvelgus į jo dydį privalėtų turėti savo gaisrinę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tai aisku kad reikia gaistrines….. kaip toks miestelis be pagalbos. tai maziau pinigus i kisene tegul valdzia plauna…… O TEGUL PADARO GAISTRINE… Bus gyventojams ramiu….

Rekomenduojami video