2024/04/16

 

ILGIAUSIŲ PLAUKŲ SAVININKĖ SKĘSTA KOMPLIMENTUOSE

Nuo pirmos klasės kasų nekerpančios Astos Kuncevičienės plaukai siekia net 2 m 45 cm.
Nuotraukos iš asmeninio Astos Kuncevičienės albumo

Gydytojos Astos Murauskaitės-Kuncevičienės pasididžiavimas – kone pustrečio metro plaukai. Ji – ilgiausių plaukų šalyje rekordininkė. Prie smalsių praeivių žvilgsnių ar komplimentų nuo pirmos klasės plaukų nekerpanti moteris seniai pripratusi.

Sostinėje daug metų gyvenančią ir dirbančią medikę sieja artimas ryšys su Kupiškiu. Antašavos krašte gyveno Astos seneliai, pas kuriuos bėgo gražiausios vaikystės vasaros, kvepiančios vaistažolėmis.

Jurga BANIONIENĖ

Su seneliais – artimas ryšys

„Kupiškyje mano šaknys nuo proprosenelių iki prosenelių, kurie gyveno Daršiškiuose, iš ten buvo ištremti į Sibirą. Seneliai Petras ir Elvyra Petruliai taip pat buvo įsikūrę čia. Giminaičių pilna ir Antašava“, – pasakojo A. Murauskaitė-Kuncevičienė.

Su šeima ji gyveno Biržų rajone, Vabalninke, mokėsi Balio Sruogos vidurinėje mokykloje, tačiau visas vasaras praleisdavo Daršiškiuose. Atstumas iki jų nuo namų – apie 10 kilometrų, bet su seserimi Giedre juos lengvai įveikdavo pėsčiomis, dviračiais. „Labas, Actinai, atvykai“, – sakydavo senelis. Tarmiškai mane vadindavo. Pamenu, labai mėgdavome rinkti vaistažoles. Mama dirbo vaistinėje, tai priduodavome liepžiedžius, juos brangiausiai supirkdavo. Senelis nupjaudavo liepų šakas, sėdėdavome ir skindavome tiesiog maišais, tokiu būdu užsidirbdavome. Ir kitokias vaistažoles – kraujažoles, gysločius rinkome. Močiutė buvo labai gerbiama kolūkio virėja, vasaromis gamindavo maistą, kurį veždavo į laukus, reikėdavo gaminti viso kolūkio darbuotojams. Ne tik virtuvėje jai padėdavau, bet ir buhalteriją skaičiuodavau“, – vaikystės metus prisiminė pašnekovė.

Ji kartu su pusbroliu, pussesere ir daržus kaime ravėdavo, šieną veždavo, eidavo grybauti, uogauti. Bet laiko užteko ir pramogoms – nepraleisdavo Antašavoje vykdavusių šokių. „Visi šie vaikystės prisiminimai be galo mieli, su seneliais mane siejo labai šiltas ryšys“, – sakė A. Murauskaitė-Kuncevičienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Gali būti aktualu: natūralūs plaukų dažai

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • labai gerbtina kai zmogus neissizada savo saknu tik pagarba

Rekomenduojami video