2024/04/25

 

IŠTIKO SAUSRA. GAL NETRUKUS PALIS?..

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono miškams pasiekus aukščiausią gaisringumo kategoriją, Savivaldybės administracija paskelbė apie draudimą miškuose lankytis fiziniams asmenims. Administracijos direktoriaus sprendimas laikinas, galios, kol tvyros karščiai.
Jeigu miškai kenčia, tai ir laukuose, pievose, ganyklose padėtis ne ką geresnė.

Ada DVARIONAITĖ

Vargsta visa, kas gyva – pasėliai, gyvuliai. Nerimauja ūkininkai dėl nespėjusių užaugti ir tvarkingai bręsti pasėlių, jau užmiršti grūdų rekordinių tonų lūkesčiai. Tiesa, taip yra ne visoje Lietuvoje, prasčiausia situacija šalies pietų, rytų rajonuose, sparčiai blogėja padėtis ir vakarinėje šalies dalyje.

Pirmadienį į posėdį buvo susirinkusi Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus taryba.

Ūkininkai nusprendė kreiptis į rajono Savivaldybę ir Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisiją dėl ekstremalios situacijos paskelbimo rajone. Tai leistų ūkininkams tikėtis teisės akto straipsnio „Nenugalima jėga (force majore)“ sąlygų pritaikymo vertinant ūkininkų įsipareigojimus įvairioms institucijoms, verslo partneriams, paslaugų teikėjams.

Žemdirbiai prašo Savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus, seniūnijų specialistų pagalbos fiksuojant jau regimus ir būsimus derliaus nuostolius. Žalą akivaizdžiai patiriantiems žemdirbiams siūloma patiems pagal išgales registruoti, fotografuoti, fiksuoti dabartinę situaciją, kviestis specialistus, kad jie tai patvirtintų. Šiai idėjai pritaria ir rajono Tarybos Kaimo ir bendruomenių reikalų komitetas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video