2024/04/24

 

VASAROS STOVYKLOS – IR POILSIUI, IR AKIRAČIUI PLĖSTI

Praėjusią savaitę Šepetoje veikė Kupiškio krašto mokinių etnokultūrinė dienos stovykla. Vaivos Mališauskienės nuotrauka

Kasmet atėjus vasarai ir pasibaigus mokslo metams tėvai turi sukti galvą, kuo užimti savo atžalas, kad jų poilsis būtų turiningas ir įdomus. Dabar populiaru vaikus išleisti į įvairias mokamas stovyklas, bet ne visi tam turi pinigų.

Kiekvienais metais lėšų vaikų vasaros poilsiui ir užimtumui skiria rajono Savivaldybė. Kiek ir kokios stovyklos numatytos šiais metais, kuo jos masins vaikus?

Jurga BANIONIENĖ

Finansavimas – vos didesnis

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia, kad šiais metais padidintas vaikų vasaros poilsio projektų finansavimas, vaikų vasaros poilsiui skirta daugiau kaip 1 mln. eurų.
O ar turininga vasara laukia Kupiškio rajono mokinių?

Pasak Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, Savivaldybės administracijos biudžete yra patvirtintos dvi priemonės, pagal kurias skiriamos lėšos vaikų vasaros poilsiui. Laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio priemonei šiais metais skirta 2 500 eurų, antrai – vaikų ir jaunimo socializacijos – 3 000 eurų. Palyginti su praeitais metais, pinigų iš biudžeto atseikėta 500 eurų daugiau. „Savivaldybė lėšas skiria pagal savo finansinius išteklius, vienas iš motyvų joms didinti yra toks, kad kuo daugiau vaikų turėtų prasmingos veiklos. Dar reikėtų vertinti ir tai, kad kainos kyla“, – kalbėjo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja.

Visos stovyklos vaikams yra nemokamos, nebent atsiranda poreikis kažkur nuvykti ir gautų pinigų nepakanka, tuomet tariamasi su vaikų tėvais dėl papildomo prisidėjimo. Socialiai remtini vaikai stovyklose maitinasi ne iš minėtoms programoms skirtų lėšų, bet iš atskiros tikslinės dotacijos. „Vasaros stovyklos – didelė paskata leisti vasarą kitaip, mokytojai sugalvoja įvairios veiklos, žygių. Tai ir atliepia programų tikslus – vaikus užimti aktyvia veikla, formuoti socialumo įgūdžius, ugdyti bendradarbiavimo, darbo grupėse, komandinius įgūdžius, pagaliau – tai proga jiems pabūti neformalioje aplinkoje, kur galima susidraugauti, pažinti vieniems kitus“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video