2024/04/19

 

TEISMO RŪMŲ ATEITIS PAAIŠKĖS PO PUSMEČIO?

Lietuva jau kurį laiką gyvena reformų nuojautomis arba jų vykdymu. Sprendimai paprastai suformuojami aukštesnėse instancijose ir žemesnėms grandims belieka paklusti. Šiais metais į reorganizacijos sūkurį pateko ir buvęs Kupiškio apylinkės teismas, kuris kaip juridinis vienetas nebeegzistuoja. Nors po reformos parėjo vos pusmetis, tačiau neramios mintys vėl užgulė mažesnių, tarp jų ir Kupiškio, rūmų teisėjus ir darbuotojus, nes jų darboviečių ateityje gali nebelikti. Ar priėmus tokį sprendimą vieną dieną vietos gyventojai neatsidurs dar didesnėje atskirties zonoje, nes būtinos viešosios paslaugos taps dažnam daug sunkiau prieinamos?

Audinga SATKŪNAITĖ

Teismo darbuotojai – tikrai išgirsti?

Būtent tokia mintis, kad mažesnių teismų rūmų gali nebelikti nuskambėjo iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko, Teisėjų tarybos pirmininko Rimvydo Norkaus, lūpų per vasario susitikimą su Apylinkių teismų teisėjų sąjungos pirmininku Vytautu Krikščiūnu. R. Norkaus garsiai ištartas pasvarstymas, kaip Sąjunga reaguotų, jeigu kai kurių teismų rūmai, kuriuose dirba du trys teisėjai ir kurių veiklą galėtų perimti gretimi teismai, būtų panaikinti, – neliko nepastebėti. Todėl netrukus dienos šviesą išvydo peticija ir raginimai dėti pastangas ginant mažiausiai apsaugotų teismų darbuotojų interesus. Tokiai pozicijai pritarė ir Panevėžio apylinkės teismo Kupiškio teismo rūmų teisėjai ir darbuotojai.

Peticijoje išsakytas nuogąstavimas, kad, panaikinus teismo rūmus mažesniuose miestuose, tai tiesiogiai paveiktų juose dirbančius žmones. Kai kuriems darbuotojams tai reikštų darbo vietų panaikinimą, o kitiems darbo sąlygų pasunkinimą, jeigu darbo vietos būtų perkeltos į kitą miestą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ne tik dirbancius, bet ir besibylinejancius paveiks. Didesnes nesamones nebepadaryti. O kaip visi is kaimu, is musu miesto vazinetu i kitus miestus. Zmonems ir taip sudetinga atvykti is rajonu. Beliks policijai taksi dirbti, o teismams vilkinti bylas , islaidauti rasant saukimus, kad prisikviesti.

Rekomenduojami video