2024/03/29

 

BURIAVIMO REGATA PRARANDA POPULIARUMĄ?

Varžosi Kupiškio marių regatos dalyviai.` Banguolės ALEKNIENĖS-ANDRIJAUSKĖS nuotrauka

Varžosi Kupiškio marių regatos dalyviai.`
Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį, birželio 9 dieną, Kupiškio mariose rungtyniavo buriavimo entuziastai iš Biržų, Kupiškio, Panevėžio ir Ukmergės. Čia dvidešimt antrą kartą surengta Kupiškio marių regata. Šįkart ji buvo skirta Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.
Deja, į šias varžybas, organizuotas Panevėžio jachtklubo ir Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro, palyginti su ankstesniais metais, susirinko labai nedaug buriuotojų. Tik dešimt.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Regatos organizatoriai tvirtino, kad šios varžybos buvo įtrauktos į respublikinių varžybų tvarkaraštį. Visi apie jas žinojo iš anksto. Tai atviros varžybos. Taigi čia galėjo dalyvauti visi buriavimo entuziastai.
Panevėžio jachtklubo, vienijančio apie 50 narių, komandoras Jokūbas Leipus sakė, kad į regatą kaip komandoras atvykęs pirmą kartą. Ankstesniais metais ir pats dalyvaudavęs varžybose su katamaranu.

Kupiškio marios labai tinka regioninėms buriavimo varžyboms rengti. Jos ilgos ir gana gilios, tinka įvairiems laivams. Gera akvatorija. Puikus organizavimas. Šiandien pučia lengvas vėjas, nešalta. Taigi ir žiūrovams gera diena. Šįkart mažiau buriuotojų susirinko todėl, kad prasidėjęs įtemptas varžybų sezonas ir daug kur jos sutampa. Pavyzdžiui, šiuo metu vyksta regata Klaipėdoje, dar kelios regioninės varžybos“, – kalbėjo J. Leipus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video