2024/04/20

 

DOVANA TĖVO DIENOS PROGA – DVYNIAI SŪNŪS

Andriui Šulniui iš Kupiškio ši Tėvo diena bus išskirtinė, gegužės antroje pusėje jis antrą kartą tapo tėčiu. Autorės nuotrauka

Andriui Šulniui iš Kupiškio ši Tėvo diena bus išskirtinė, gegužės antroje pusėje jis antrą kartą tapo tėčiu.
Autorės nuotrauka

Ši Tėvo diena kupiškėnui Andriui Šulniui bus ypatinga. Visai neseniai jis antrą kartą tapo tėčiu. Džiaugsmas dvigubas – jauna šeima susilaukė dvynukų.

Šventei artėjant su Andriumi ir jo žmona Egle pasišnekėjome apie tėvystės ir motinystės džiaugsmus ir rūpesčius, gyvenimo pasikeitimą sulaukus atžalų.

Jurga BANIONIENĖ

Dėmesys – jau trims

Pas Kupiškyje įsikūrusius Šulnius, auginančius tris atžalas, skubėjome praėjusią savaitę, penktadienį. Tądien jų dvynukai skaičiavo pirmą savo gyvenimo savaitę. Rodėsi, kad ramiai gulintys lovelėje Domas ir Rokas šeimos, kur auga pusantrų metų Ugnė, gyvenimo smarkiai nepakeitė. Tėveliai kupini teigiamų emocijų, ramūs, įsisukę į naują ritmą. Ir akivaizdžiai matyti – labai laimingi.

„Visos atžalos gimė penktadieniais, 18 dieną, dukra – lapkritį, sūnūs – gegužę, o aš irgi šią dieną švenčiu savo gimtadienį“, – kalbėjo vaikų tėtis.

Andrius iškart pasakė, kokie buvo ką tik pasaulį išvydę sūneliai: pirmas gimęs Domas didesnis ir kiek sunkesnis – svėrė 2690 g ir ūgis buvo 48 cm, po vienuolikos minučių gimęs Rokas – 2060 g ir 43 cm. Dabar abu sparčiai auga. Tėveliai džiaugėsi, kad puikiai valgo, daug miega. Žinoma, naktimis keltis reikia kas kelias valandas, pradeda kamuoti ir pilvo diegliai.

Aplink zujo dukrytė Ugnė. Mama Eglė sakė, kad turbūt dar per maža suprasti, kas tie du namuose atsiradę nauji žmogučiai, bet, anot Andriaus, tam tikrų pavydo apraiškų kartais matyti. Jis prisipažino, kad daugiau laiko gimus mažyliams dabar skiria dukrai, dvynukai reikalauja didesnio mamos dėmesio. Stengiasi tėtis atlikti ir visus dvynukų priežiūros darbus, tik sauskelnių keisti nedrįsta, sūnūs dar labai mažyčiai ir gležni atrodo. Vis dėlto neabejoja, kad jiems kiek ūgtelėjus su šiuo kasdieniu darbu susidoros. Balsą pradėjusius rodyti mažylius abu tėvai pakaitomis ima ant rankų, ir jie iškart nurimsta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video