2024/03/28

 

KĄ MAŽAS PAŽINSI, TĄ IR SUAUGĘS BRANGINSI

„Obelėlės“ lopšelio-darželio vaikų edukacinės lauko erdvės. „Obelėlės“ vaikų lopšelio-darželio nuotrauka

„Obelėlės“ lopšelio-darželio vaikų edukacinės lauko erdvės.
„Obelėlės“ vaikų lopšelio-darželio nuotrauka

Balandžio pabaigoje sušauktame rajono Tarybos posėdyje vienam projektui vietos politikai pritarė vieningai ir su šypsena. Žemės ūkio rūmai kartu su šalies savivaldybių asociacija prieš kelis mėnesius paskelbė projektą-konkursą „Auginu Lietuvai“ ir pakvietė dalyvauti šalies ikimokyklines įstaigas, vaikų globos namus. Vaikams pasiūlyta galimybė laimėti šiltnamius, įrankius, darbo aprangą, auginti daržoves, pažinti gamtą ir kaimo gyvenimą. Numatytas ir savivaldybių finansinis įnašas – po 380 eurų.

Ada DVARIONAITĖ

Prisidės prie „Obelėlės“

Tarybos narys Leonas Apšega prisiminė, kad ir senais laikais prie mokyklų būdavo daržai, vaikai mokėsi taip ūkininkauti, pažinti aplinką, puiku, kad pagaliau prisiminti seni geri dalykai, ir palinkėjo sėkmės darbštuoliams – dabar visi lauksime daržovių. Nes ką mažas pažinsi, tą ir suaugęs branginsi.

Pretendentai turėjo siųsti Žemės ūkio rūmams savo ūkiškus ir gamtiškus darbelius atspindinčias nuotraukas. Iš rajono keturių dalyvavusių pretendentų pasisekė dviem – Subačiaus vaikų lopšeliui-darželiui ir Kupiškio „Saulutės“ vaikų lopšeliui-darželiui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Užtat vaikų namams nebereikia nei daržų, nei šiltnamių- bulvės ir morkos „užauga” parduotuvėj….

Rekomenduojami video