2024/03/28

 

KUPIŠKYJE ATGIMS KARALIŠKA MEILĖS ISTORIJA

Spektaklio „Barbora“ režisierė Neringa Danienė teigė, kad repeticijos vyksta intensyviai, netgi savaitgaliais, o artėjant premjerai dauguma žmonių pradeda sapnuoti ir savo kuriamus personažus. Egidijaus Vaitiekūno nuotrauka

Spektaklio „Barbora“ režisierė Neringa Danienė teigė, kad repeticijos vyksta intensyviai, netgi savaitgaliais, o artėjant premjerai dauguma žmonių pradeda sapnuoti ir savo kuriamus personažus.
Egidijaus Vaitiekūno nuotrauka

Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilė yra viena romantiškiausių Lietuvos meilės istorijų ir ne kartą buvo perkelta į didžiąsias scenas.
Birželio 1 dieną ji režisierės Neringos Danienės dėka žada atgimti ir Kupiškio kultūros centre.

Audinga SATKŪNAITĖ

Spektaklis – visų išbandymas

Nuolat žiūrovus stebinanti režisierė N. Danienė prasitarė, kad idėja pastatyti spektaklį „Barbora“ gimusi metų pradžioje ir jis žiūrovui turėjo būti parodytas Šv. Valentino dienos proga. Šiuos planus dėl nenumatytų priežasčių teko pakoreguoti.

Anot N. Danienės, kadangi šiais metais daugelis renginių skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, todėl natūraliai kilęs noras į sceną perkelti lietuvišką meilės istoriją. Būtent įstabioji Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istorija jai pasirodė labiausiai intriguojanti.

„Ši idėja visus, kurie apie ją išgirdo, labai sudomino. Juk Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis nesibaigė Vasario 16 dieną, priešingai – tik prasidėjo, todėl ir nusprendėme šios idėjos nepadėti į šalį“, – kalbėjo N. Danienė.

Spektaklio „Barbora“ pagal Juozo Grušo dramą premjera numatyta birželio 1 dieną ir bus skirta Tėvo dienai. Tą pačią dieną Kupiškio kultūros centre vyks ir renginys, skirtas Vaikų gynimo dienai. Kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė įsitikinusi, kad spektaklis bus didelė dovana Kupiškiui.
Režisierė N. Danienė atvirauja, kad šiuo metu Kultūros centras dūzgia lyg bičių avilys. Čia kuriamos spektakliui reikalingos dekoracijos, siuvami kostiumai ir intensyviai vyksta repeticijos, netgi savaitgaliais.

Pašnekovė atskleidė, kad scenoje meilės istoriją kurs ir patyrę aktoriai iš Kupiškio, Skapiškio ir Rokiškio teatrų, ir nauji žmonės, kuriems J. Grušo drama yra nemažas išbandymas. N. Danienė teigė, kad nemažai žmonių, kurie susirinko į pirmą repeticiją, ji nė nepažinojusi, o vaidmenys parinkti atsižvelgiant į jų tipažą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nu, pati režisierė pagrindinį vaidmenį:)) o tai nėra gerų aktorių, ale žvaigždė…sužvaigždėjus.
    Tegu jaunutėms duoda vaidint, nuo kada Barbora tokio ūgio, smulkutė ,mažutė turi būti, vien jos rankytei ieškojo modelio jos pirštinei užmauti..tai bet kiek į buvusią istoriją atkurtų.. ale sužvigždėjus .. yra ir kitų gerų aktorių norinčių ir galinčių suvaidinti. Savo nosies nieko aukščiau nėra.

  • Kaina absurdiška. Gal vaidins nusipelnę Lietuvos artistai?

  • Nu kainos tai nelabai pritaikytos šeimoms su vaikais, senjorams. Nebent… Mažiau žiūrovų, mažiau kritikų. Savi sueis, paplos, paaikčios. Logiška.

  • Tegu kiti pasiūlo

  • Kulturos centro vadams,nepraziopsokit kol kiti nepasiuli Kupiskiete Modesta Puisyte stato spektakli Panevezio Meno tetre premiera 05.26..05.27 dienomis,tai jaunos rezisieres debiutinis spektaklis apie kuri raso ir Panevezio krastas

Rekomenduojami video