2024/04/26

 

NAMAI, KURIUOSE VISADA PILNA KLEGESIO

Pačiame gegužės viduryje, vasaros įžangoje, kai aplinkui tiek gamtos žalumos, o oras prisigėręs žiedų kvapo, minima Tarptautinė šeimos diena. Tai graži proga dar kartą prabilti apie šeimą – darnią komandą, kurioje artimi tėvų, vaikų santykiai yra didelė vertybė. Likus kelioms dienoms iki šventės aplankėme Alizavoje įsikūrusią Lijanos ir Daliaus Baronų šeimą, auginančią tris dukras.

Jurga BANIONIENĖ

Jaukumas – sukurtas pačių rankomis

Baronų sodyba Biržų gatvės gale išsiskiria iš visų kitų. Šiuolaikiškai sutvarkyta, išpuošta gėlynais, prieš porą metų pripažinta viena gražiausių rajone. Tačiau labiausiai žavi ne aplinka, o tai, kad šiuose jaukiuose namuose įsikūrę gražūs žmonės, spinduliuojantys šilumą, atviri, nuoširdūs ir labai paprasti.
Pasikalbėti su Lijana ir Daliumi, vietoje nenustygstančiomis jų trimis atžalomis – Kotryna, Adele ir Elze susėdome svetainėje. Pokalbis pirmiausia pradėjo suktis apie tai, kaip ši šeima įsikūrė Alizavoje. „Visada galvojome, kad turėsime savo namus ir kursimės aplink Alizavą, nes čia Daliaus ūkis. Kai pirmagimė Kotryna baigė darželį ir reikėjo galvoti, kur ją leisti į mokyklą, ėmėme ieškoti tinkamos sodybos“, – prisiminė L. Baronienė.

Norėjo erdvios, nes augo dvi atžalos. Pašnekovai tvirtino, kad aptikta sodyba tuomet atrodė visai kitaip, pro medžius vos matėsi, mat penkerius metus čia niekas nešeimininkavo. „Bet kai išvydau didžiulius langus, atsisukusius į saulę, tai iškart sužavėjo“, – kalbėjo Lijana.

Saulės buvo labai pasiilgę, mat butas, kuriame gyveno, buvo šiaurinėje namo pusėje, šaltas.
Dalius džiaugėsi, kad atnaujinti namus padėjo visi – krikšto tėtis, žmonos tėvai, žinoma, daugiausia triūsti reikėjo pačiam. Pavasarį įsigiję šią sodybą rugpjūčio pradžioje jau įsikėlė gyventi. Dvylika metų Alizavą savo namais vadinantys Baronai sakė, kad visus tuos metus turi investuoti į tai, kad namų aplinka taptų kuo jaukesnė. Sodybos gražinimas – Lijanos rankose, savo laiko tam negaili. Gėles labai mėgstanti moteris džiaugėsi, kad į pagalbą ravint ar augalus prižiūrint visada labai noriai atskuba mažoji Elzytė, tačiau ir vyresniąsias pavyksta prisišaukti sudėtingesniems darbams, žolei aplink namus nupjauti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

solemlux.lt/produktai/e-parduotuve/plisuotos-zaliuzes

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video