2024/03/29

 

KIEKVIENA ATŽALA – DIDŽIULIS DŽIAUGSMAS

Donata Rudienė iš Maugarų sako, kad didžiausias jų šeimos turtas yra penkios užaugintos atžalos. Prie pernai nupjauto beveik kieme augusio vyro senelio sodinto ąžuolo, skaičiavusio net pusantro šimto metų. Jurgos Banionienės nuotrauka

Donata Rudienė iš Maugarų sako, kad didžiausias jų šeimos turtas yra penkios užaugintos atžalos. Prie pernai nupjauto beveik kieme augusio vyro senelio sodinto ąžuolo, skaičiavusio net pusantro šimto metų.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Pirmas gegužės sekmadienis mamoms – ypatinga šventė. Motinos diena – tai puiki proga padėkoti savo mamai už kartu išgyventas akimirkas – ir už džiaugsmus, ir už negandas. Būti mama yra pats svarbiausias darbas, juk visos vertybės, kurias kiekvienas atsinešame iš vaikystės, jos įskiepytos.

Artėjant Motinos dienai važiavome į Maugarus, kur aplankėme šiame kaime gyvenančią Donatą Rudienę, užauginusią net penkias atžalas – keturis sūnus ir dukrą.

Jurga BANIONIENĖ

Laukia didelė šventė

Šį savaitgalį Donatos ir Vytauto Rudžių namuose bus pilna šventinio šurmulio. Suvažiuos gausus būrys artimųjų – vaikai, anūkai. Per Motinos dieną jų visuomet sulaukia atskubančių su gėlėmis. „Man ši diena – didelė šventė, nes visi vaikai namuose“, – šypsojosi D. Rudienė.

Sakė visada jų labai laukianti, vaišėmis iš anksto pasirūpina, o prigaminti, šventinį stalą padengti dukra, marčios būtinai pasistengia. Penkių vaikų mama dažnai iš jų išgirsta klausimą, ką atvežti. Visko, rodos, užtenka, tik vienintelio dalyko – sveikatos šiandien labai reikia.

Penkis vaikus užauginusi D. Rudienė sakė, kad turi puikias atžalas ir dabar ramiai gali džiaugtis oria senatve. „Vaikai labai geri, protingi išaugo, tėvus myli, tikrai negalime skųstis. Jie yra tikras mūsų džiaugsmas, svarbiausia, kad tik viskas gerai jiems sektųsi“, – pabrėžė mama.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video