2024/04/19

 

PIRMA PAVASARIO ŽALUMA – ORGANIZMUI STIPRINTI

„Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė patarė sustiprinti organizmą valgant pirmąsias pavasario žoleles. Nuotrauka iš Danutės Kunčienės asmeninio albumo

Po žiemos daugelio žmonių organizmas būna nusilpęs, tad pavasariui atėjus ima pulti įvairios ligos. Vienas pačių paprasčiausių būdų prisiderinti prie gamtos ritmo yra mityba. Kiekvienu metų laiku ji turi būti kitokia. Dabar – pats tinkamiausias metas išeiti į pievas pasirinkti įvairių žolynų, nes tai puikios priemonės sveikatai stiprinti.

Jurga BANIONIENĖ

Į pievas – pats metas

„Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė pabrėžė, kad gamta labiausiai gydo ir padeda stiprinti sveikatą.

„Kai viskas sužaliuoja, pati gamta pradeda mus kviesti ir dalytis savo gėrybėmis iš Dievo sodo. Nes viskas, kas joje įželdinta, pasėta vėjo, užauginta saulės, yra Kūrėjo dovanos“, – sakė ji.

Pašnekovės teigimu, augalų nauda neabejotina, kadangi tai yra idealus vaistas. Prie augalų veikliųjų audinių žmogaus organizmas prisitaikė per tūkstančius metų, augalai turi daug vitaminų, mineralų, raugo, pektinų ir būtinų medžiagų, reikalingų normaliai organizmo veiklai. Todėl labai svarbu, pavasariui atėjus, atkreipti dėmesį į tuos augalus, kurie mus supa aplink – kieme, sode.

Šiuo metu galima pamatyti garšvą, žmonių vadinamą vištakoju, kiaulpienę. Dar mums naudinga yra dilgėlė.

„Jei bent šiuos augalus pavartotume savo sveikatai stiprinti, tikrai gautume didelę naudą. Ši šventa trejybė iš gamtos – didžiulis mineralų šaltinis“, – teigė „Žolinčių akademijos“ vadovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video