2024/04/24

 

KAIP SUTAUPYTI PARYŽIUJE?

Ak, tas nuostabusis Paryžius. Turbūt nėra žmogaus, kuris nenorėtų čia atvykti. Tiesa, kaip ir daugelis kitų nuostabių pasaulio miestų, kaip ir garsusis Paryžius yra gana brangus, tad norint mėgautis malonumais – teks už juos sumokėti. Alternatyva – pasirinkti kur kas pigesnes paslaugas. Apskritai, skrydžiai į Paryžių tikrai nėra labai brangūs, tad teks pataupyti jau esant vietoje. Tuo pačiu pateikiame kelis paprastus patarimus, kurie padės po atostogų negrįžti su labai tuščia pinigine.

Lankytinos vietos, kurios nieko nekainuoja

Išties, Paryžiuje, tikroje kultūros sostinėje, galima rasti labai daug vietų, kurios jums visiškai nieko nekainuos. Suprantama, ka tai nėra patys garsiausi ir dagiausia turistų dėmesio sulaukiantys objektai, tačiau taip pat verti dėmesio ir galintys Jums padėti atskleisti šio meilės miesto dvasią. Štai pavyzdžiui visiškai nemokamai galite aplankyti Noterdamo katedrą, kuri garsėja savo didybe bei nuostabia architektūra. Lygiai taip pat nemokamai jus priims modernaus meno muziejus, taip pat – Balzako namai ir V. Hugo namai. Suprantama, ir beveik visi maldos namai, visada yra atvėrę duris turistams. Taigi, tų nemokamų vietų pasirinkimas tikrai labai platus, tad kiekvienas norintis sutaupyti ir geriau pažinti Paryžiaus didybę – turėtų susidaryti nemokamų lankytinų vietų sąrašą. O jis – platus, tik reikia tinkamai ieškoti.

Papildomas didelis malonumas, kad jaunesni nei 26 metų amžiaus asmenys Luvrą lanko taip pat nemokamai. Tai galimybė, kuria pasinaudoti yra būtina.

Muziejų pasas

Daugelyje pasaulio sostinių turistams yra siūloma įsigyti specialius turistų pasus, kurie leidžia sutaupyti pinigų lankantis objektuose. Štai Paryžiuje siūloma įsigyti muziejų pasą. Svarbiausia pasidomėti specialiais maršrutais, kurie apima pasirinktas lankytinas vietas. Jeigu nesate didelis muziejų gerbėjas ir žinote, kad apsilankysite tik viename ar kitame – tokiu atveju, suprantama, kad įsigyti jo tikrai neverta.

Visuomeninio transporto galimybės

Nors taksi yra kur kas malonesnis pasirinkimas, tačiau viešasis transportas kur kas pigesnis. Kadangi dažniausiai atvykstant į Paryžių keliaujama į Charles de Gaulle oro uostą – iš jo atvykti iki miesto centro galima naudojant visuomeninį transportą. Bilietas kainuos vos 10 eurų.  Dar viena papildoma galimybė – įsigyti kelių dienų transporto bilieto kortelę, kuri leis nemažai sutaupyti.

Laimės valandų galimybės

Paryžius yra viena iš tų sostinių, kur laimės valandos siūlomos beveik visur: tiek kavinėse, tiek prekybos centruose, tiek lankant tam tikrus objektus. Dažniausiai laimės valandos yra skelbiamos vakare, tačiau pasitaiko atvejų, kai rasite laimės pasiūlymus ryte, o tai Jums leis labai pigiai papusryčiauti. Taigi, dar prieš keliaudami į Paryžių būtinai pasidomėkite, kokiose vietose galima pavalgyti arba papramogauti kur kas pigiau. Tiesa, nepamirškite, kad maitinimo įstaigose galima gauti skanaus vandens iš čiaupo nemokamai. Tačiau būtinai paminėkite, kad vanduo turi būti iš čiaupo. Kitu atveju atneš buteliuką, kuris kainuoja.

Nemokamų renginių pasiūla

Nuostabusis Paryžius siūlo labai daug ir labai įvairių pramogų kiekvienam, kuris nori smagiai praleisti laiką. Šiltuoju metų laiku labai dažnai organizuojami kino vakarai po atviru dangumi. O kur dar džiazo šventė, kuri minima visą savaitgalį. Pasirinkimas išties labai platus, tad kiekvienas norintis smagiai praleisti laiką ras sau pačią tinkamiausią pramogą.

Taupymas tikrai nesukels kažkokio didelio diskomforto ir tikrai nesutrukdys Jums smagiai bei turiningai praleisti laiko Paryžiuje.

Visi skrydžiai į Paryžių: lektuvubilietai.lt

Užs. Nr.582

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • daugiausiai sutaupysite nevažiuodami į Paryžių.

Rekomenduojami video