2024/04/24

 

ŠEIMOS VERSLAS TURI LIETUVOJE ATEITĮ

Laima Bikulčienė jau dvidešimt metų yra užuolaidų salono savininkė. Autorės nuotrauka

Laima Bikulčienė jau dvidešimt metų yra užuolaidų salono savininkė.
Autorės nuotrauka

Vaikai, ypač mergaitės, mėgsta žaisti namus. Įsivaizduoja, kaip jie atrodys, kokie baldai, užuolaidos ir kitokie mieli akcentai ten bus, kokie žmonės gyvens. Nesąmoningai į tuos žaidimus perkeliama gimtųjų namų patirtis ir savos vaizduotės žaismas. Kai kam panašūs žaidimai tęsiasi ir suaugus. Žinoma, jau įgavę rimto ir atsakingo verslo pavidalą.

Taip nutiko ir kupiškėnei Laimai Bikulčienei. Moteris jau dvidešimt metų yra užuolaidų salono savininkė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie būdą ir verslą

Paklausta, kokia yra eilinė darbo diena, Laima ilgai negalvodama ją apibūdino kaip nenuspėjamą.
„Net naktį, kai kankina nemiga, svarstau, ar gerą patarimą daviau klientui, ar prie jo interjero tikrai tiks mano parinkta užuolaidų spalva, stilius, ar gerai išmatavau langą, ką čia dar įdomesnio, patrauklesnio pasiūlyti žmonėms interjerui papuošti, pagyvinti. Nuosavas verslas kasdien kelia darbo rūpesčius. Atsipalaiduoti pavyksta retai“, – atviravo pašnekovė.

Antra vertus, Laima prisipažino, kad yra neramaus būdo, nenustygstanti vietoje. Jai patinka bendrauti su žmonėmis, nuolat knebinėtis su rankdarbiais, ieškoti interjero naujovių, skaityti specializuotus žurnalus, lankytis įvairiose mugėse, seminaruose.

Savo verslo pakraipą atradusi ne iš karto. Būdama mokinė norėjo tapti pardavėja. Visgi gyvenimas krypo kita linkme. Baigusi tuometinę Noriūnų aštuonmetę mokyklą toliau mokėsi gėlininkystės ir daržininkystės pagrindų profesinėje mokykloje. Vėliau studijavo agronomiją tuometinėje Žemės ūkio akademijoje.

Šiuo metu profesinės žinios praverčia gražinant, prižiūrint namų aplinką. Laima sakė, kad jei neturėtų dabartinio užsiėmimo, tai jai patiktų ir apželdinimo, aplinkos formavimo paslaugas teikti.
„Gera, kai susitvarkai savo sodybą, savo namus taip, kad tai aplinkai nereikia nuolat vergauti. Man patinka minimalistinis stilius, neapkrauta daiktais, želdiniais aplinka, kai kiekvienas daiktelis turi savo vietą ir jų priežiūra, tvarkymas užima nedaug laiko“, – teigė pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Turi gera skoni. Sekmes versle.

Rekomenduojami video