2024/03/29

 

PRIPAŽĮSTA KALTĘ, BET JAUČIASI NEKALTAS?

Buvęs „Nodama“ direktorius Juozas Puzonas (dešinėje) išklausęs prokuroro siūlymą dėl bausmės kreipdamasis į teismą sakė, kad siūloma bauda yra per didelė.
Autorės nuotrauka

Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje, kai buvo sakomos baigiamosios kalbos, progą tarti paskutinį žodį turėjo ir kaltinamieji – buvęs „Nodama“ direktorius Juozas Puzonas ir įmonės „Agroteksas“ direktorius Aidas Širvelis. Pastarųjų kalbos mažai kuo skyrėsi nuo to, ką jie sakė duodami parodymus teisme. Kiek ilgesnę kalbą sakęs J. Puzonas akcentavo, kad nusikalstamą veiką padaręs verčiamas aplinkybių.

Audinga SATKŪNAITĖ

Prokuroras išsakė savo siūlymą

Pirmas į teismą kreipęsis prokuroras Rimantas Vagrys teigė, kad kaltinamųjų kaltė dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų padarymo yra pagrįsta neginčijamais įrodymais. Abu kaltinamieji J. Puzonas ir A. Širvelis per teisminį nagrinėjimą savo kaltę pripažino ir dėl savo poelgio gailėjosi. Tai yra laikoma lengvinančia aplinkybe.

R. Vagrys kaltinamiesiems dėl padarytų nusikaltimų siūlė skirti baudas. Buvęs „Nodama“ direktorius, šiuo metu bedarbis J. Puzonas, yra kaltinamas padaręs tris nusikaltimus: papirko valstybės tarnautoją ir du kartus suklastojo dokumentus. Prokuroras teismui siūlė visas bausmes iš dalies sudėti ir skirti subendrintą bausmę – beveik 15 tūkst. eurų baudą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gal jus cia ziauriai juokaujate? Pagyvenes vyras ir paneles?

  • Juzuk kas gi paneles islaikys kai tokia bauda sumukesi

    • Susimes paneles gal ant baudos:)

Rekomenduojami video