2024/04/24

 

ĮGYVENDINTA INICIATYVA – KOMPIUTERIUKAI PENKTOKAMS

„City Alumni Kupiškis“ narė Vida Jonušytė džiaugėsi, kad projektas „Kompiuteriukai vaikams“, kuris vykdomas daugelyje savivaldybių, sėkmingai įgyvendintas ir Kupiškio rajone. Vidos Jonušytės nuotrauka

Kupiškio ir rajono mokyklas pasiekė programavimo gebėjimams ugdyti ir kūrybiniam mąstymui lavinti skirti kompiuteriukai, kurie išdalyti penktos klasės mokiniams. Trečiadienį Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijoje buvo surengti mokymai vaikams ir mokytojams, kurie padės mokiniams įgyti programavimo pradmenų.

Kompiuteriukų nauda neginčijama

Penktokų ir jų mokytojų pamokyti atvyko viena iš „City Alumni Kupiškis“ narių, startuolio „Trafi“ tarptautinės duomenų komandos vadovė Vida Jonušytė ir „Santa Monica Networks“ jaunesnysis technikos inžinierius Rimvydas Slapšinskas.

„Darbams tampant vis labiau automatizuotiems, vieni iš esminių gebėjimų, kurių negalima pakeisti dirbtiniu intelektu, yra kūrybingumas ir problemų sprendimas. Visus šiuos įgūdžius laviname mokydamiesi programuoti“, – sakė mokymus vedusi V. Jonušytė.

Ji taip pat teigė, kad vienas iš siekių yra vaikams parodyti, kad informacinių technologijų (IT) srityje nėra nei vyriškų, nei moteriškų darbų, o galimybes ribojame tik mes patys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video