2024/04/19

 

BAIGĖSI DEŠIMT DIENŲ SIAUTUSI TEATRO EPIDEMIJA

Šiemet premiją pelnė kūrybinė trupė-teatras „Teatro projektai“, parodęs spektaklį „Vėjas topolių viršūnėse“. Kupiškio kultūros centro nuotrauka

Dešimt dienų Kupiškio kultūros centre siautėjo teatro virusas, užkrėtęs šimtus žiūrovų teatro liga. Jį sukėlė trečiasis Unės Babickaitės profesionalių teatrų festivalis „Art do“.

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 29 dieną, buvo pranešta apie šios teatro epidemijos pabaigą ir paskelbtas daugiausia žiūrovų simpatijų ir Savivaldybės piniginį apdovanojimą pelnęs teatras.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šiemet didžiausias žiūrovų simpatijas (97,50 proc. balsų) pelnė spektaklis „Vėjas topolių viršūnėse“ pagal šiuolaikinio prancūzų dramaturgo Gerald Sibleyro pjesę (rež. Rolandas Atkočiūnas). Šiame spektaklyje vaidino garsūs aktoriai – Albinas Kėleris, Liubomiras Laucevičius ir Petras Venslovas.Tarp žiūrovų palankumą pelniusių teatrų buvo ir Kauno miesto kamerinis teatras, suvaidinęs romantinę komediją „Nesamas miestas“ (rež. Arvydas Lebeliūnas) – 84,29 proc. balsų. Taip pat gerai įvertintas ir valstybinio Šiaulių dramos teatro spektaklis „Vardan tos“ pagal Petro Vaičiūno pjesę „Patriotai“ (rež. Aidas Giniotis) – 82,91 proc. balsų.

Po festivalio pakalbinta šio projekto sumanytoja, Kupiškio kultūros centro režisierė Nijolė Ratkienė, pabrėžė, kad šis festivalis yra vienintelis profesionalaus meno festivalis, vykstantis Kupiškio rajone. Miela, kad jis tapo tradicinis, kad taip įamžinamas garsios kraštietės aktorės Unės Babickaitės atminimas, prisimenama jos teatrinė veikla.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Apie direktorės vadovavimą atskira kalba.

  • Kodel festivalio pavadinimas anglu kalba? Spektakliai lietuviu kalba, musu zmones…ar cia tarptautinis koks festivalis? Na niekur uzsienyje nemaciau festivaliu lietuviskais pavadinimais:)

  • Festivalis- puikus renginys Kupiškio padangėje. Malonu, kad pirkus abonementą, gana pigiai gali pamatyti daugiau nei pusę spektaklių. Malonu, kad atgyja bufetukas. Čia gera susitikti mažai kur išeinantiems pagyvenusiems žmonėms ar užkąsti nespėjusiems po darbo užsukti į namus. Kai kurie dalykai tobulintini, taisytini, bet gi tik trečiasis šis festivalis. Apie saugumą tikrai nežinojau. Būtų buvę baisu. Jei taip buvo, norėtųsi išgirsti direktorės paaiškinimą ir valdžios įvertinimą.

  • Viena svarbi detalė: spektaklių metu kultūros centre buvo užrakinamos visos išėjimo durys. Nelaimingo atsitikimo atveju /pvz. gaisras/ niekas negalėtų išeiti. Žiūrovas nesaugus, todėl jų tiek mažai ir buvo.

Rekomenduojami video