2024/03/28

 

APIE PARTIJŲ PERBĖGĖLIUS KOL KAS NEGIRDĖTI

Šeštadienį vyko naujos politinės jėgos – Lietuvos socialdemokratų darbo partijos steigiamasis suvažiavimas, į kurį susirinko steigėjai iš visos šalies.
Socialdemokratų ir Darbo partijos Kupiškio skyrių pirmininkai šiame suvažiavime nedalyvavo ir tikino, kad politinio sambrūzdžio tarp narių kol kas nejusti.

Audinga SATKŪNAITĖ

Steigiamajame Lietuvos socialdemokratų darbo partijos susirinkime dalyvavo beveik 700 buvusių socialdemokratų, Darbo partijos, kitų politikų bei nepriklausančių jokiai partijai žmonių. Naujos politinės jėgos pradžia – praėjusį rudenį įvykęs skilimas, kai dalis Seimo socialdemokratų frakcijos nepakluso partijos tarybos sprendimui trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tokiu būdu atsidaro socialdemokratų darbo frakcija, kurios beveik visi nariai, išskyrus buvusį premjerą Algirdą Butkevičių, tapo naujos partijos steigėjais.

Į steigiamą partiją ateina ir žinomi politikos vilkai: buvę Darbo partijos atstovai – Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, Kęstutis Daukšys, šiuo metu socialdemokratų darbo frakcijai Seime priklausantis Petras Čimbaras, buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Remigijus Ačas.

Darbo partijos Kupiškio skyriaus pirmininkas Virginijus Andrijauskas sakė, kad naujos partijos suvažiavime nedalyvavęs, ir pabrėžė, kad bruzdesio skyriaus viduje tarp bendrapartiečių nėra.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Buvęs Kupiškio tarybos narys Virginijus Andrijauskas pripažintas kaltu dėl didelės vertės kyšio reikalavimo ir nuteistas kalėti ketverius metus. Iš nuteistojo bus konfiskuota 10 tūkst. litų vertės turto, gauto iš nusikalstamos veikos. Kokia partija, toks ir skyriaus pirmininkas… Žulikas :DDDD

Rekomenduojami video