2024/03/28

 

MIŠKO BIČIULIŲ ŠVENTĖ SU ĄŽUOLO ŽENKLU

Antros vietos laimėtojai Kupos pradinio ugdymo skyriaus pradinukų komanda „Gamtos vaikai“ atsakinėja į testo klausimus. Autorės nuotrauka

Antros vietos laimėtojai Kupos pradinio ugdymo skyriaus pradinukų komanda „Gamtos vaikai“ atsakinėja į testo klausimus.
Autorės nuotrauka

Praėjusį trečiadienį, kovo 21 dieną, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija buvo kupina ir pradinukų, ir vyresnių mokinių šurmulio. Čia dvidešimt antrą kartą vyko rajono mokyklų jaunųjų miško bičiulių būrelių šventė ir konkursas. Šįkart ji vadinosi „Ąžuolas“. Mat visos užduotys, kurias turėjo įveikti šio renginio dalyviai, sukosi apie šį miškų galiūną.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iš viso šiame konkurse dalyvavo trylika jaunųjų miško bičiulių būrelių iš Antašavos, Adomynės, Kupiškio, Noriūnų, Salamiesčio, Skapiškio, Subačiaus, Šepetos ir Šimonių bendrojo ugdymo įstaigų.
Komandos pirmiausiai turėjo prisistatyti. Vėliau atlikti keletą teorinių ir praktinių užduočių (atpažinti ąžuolo šakeles tarp kitų medžių šakų, pasakyti, kuris medienos gabaliukas yra ąžuolo ir pan.). Taip pat buvo vertinama ir namų darbų užduotis – apžiūrai būrelių atvežti inkilai.

Vertinimo komisija pirmą vietą šiemet skyrė Salamiesčio pagrindinės mokyklos skyriaus, Antašavos mokyklos daugiafunkcio centro, jaunųjų miško bičiulių būreliui „Eiguliukai“ (vad. Vilma Žvybienė).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video