2024/03/29

 

ALVIANAS: „SMULKIOS ĮMONĖS AUGIMAS LĖTAS IR SUNKUS“

Nuotrauka iš asmeninio Alviano Murnikovo albumo

Buvęs aukštupėnietis Alvianas Murnikovas pasirinko verslininko kelią. Šiuo metu jis vadovauja UAB „Vetagra“, kuri įsikūrusi Vilniaus rajone, Valčiūnų kaime. Ši įmonė gamina ir įvairių rūšių šaltai spaustą aliejų, ir prekiauja vandens transporto priemonėmis.

Su verslininku pasikalbėjome apie jo veiklą, laisvalaikį ir Kupiškį.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pradėjo nuo kepintų saulėgrąžų

Alvianas tvirtino, kad į verslą pastūmėjo noras papildomai užsidirbti. Valdiškas atlyginimas netenkino. Taip pat norėjosi įdomesnės, įvairesnės veiklos.

„Baigęs 1993 metais vidurinę mokyklą Kupiškyje pasirinkau studijas tuometinėje Lietuvos veterinarijos akademijoje ir įgijau veterinarijos gydytojo specialybę. Šias studijas pasirinkau gal ir tėvo pavyzdžio paskatintas. Jo veikla buvo susijusi su veterinarine farmacija. Po studijų apie aštuonerius metus dirbau Vilniaus maisto ir veterinarijos tarnyboje. Alga nelabai tenkino.

Taigi pirmas mano papildomas darbas buvo pardavinėti kepintas saulėgrąžas. Pas tėvus Aukštupėnuose ūkiniame pastate buvau įsirengęs jų kepinimo cechelį. Čia kepintas saulėgrąžas išfasuodavau į maišelius ir išveždavau prekiautojams.

Šią veiklą derinau su tiesioginiu darbu, nugriebdamas tam laisvus savaitgalius. Vėliau valdišką tarnybą mečiau. Pradėjau prekiauti su Ukraina riešutais, sėklomis, įvairiais maisto produktais. Pamažu ši prekyba tapo antraeiliu dalyku.

Pradėjau užsiimti aliejinių sėklų ir iš jų spausto aliejaus importu. Pasirodė, kad šis verslas nelabai apsimoka. Tada ir gimė mintis pabandyti vietoje patiems iš tų sėklų spausti aliejų. Apsilankiau ne pas vieną aliejaus spaudimo įrangos gamintoją, kol išsirinkau tinkamus kiekvienai sėklų rūšiai presus. Pamenu, parsivežęs pirmą presą kelias dienas spaudžiau aliejų, o vėliau jį vežiau parduoti į ūkininkų turgelį, muges, smulkias krautuvėles“, – apie verslo pradžią pasakojo pašnekovas ir pridūrė, kad praktiškai 10–15 metų dirbo be atostogų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video