2024/03/28

 

NAIVIUOSE PAUKŠČIŲ SUGRĮŽTUVĖMS – ŠIMTAS INKILŲ

Paukščių sutiktuvėms naiviečiai sukalė 119 inkilų. Autorės nuotrauka

Šiuo metu vykstantys kaimo bendruomenių susirinkimai – puiki proga aptarti ne tik savo veiklą, bet ir visas kaimiškos gyvensenos aktualijas, priminti tai, kas užmiršta, patarti, iškilus naujoms problemoms.

Ada DVARIONAITĖ

Praėjusį penktadienį į savo darbų apžvalgą susirinkę Naivių kaimo bendruomenės žmonės sulaukė policijos pareigūnų, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistų priminimų, kaip saugiai elgtis buityje, išvengti gaisrų, sukčių ir materialių ar piniginių nuostolių. Saugumo pasiekti padeda ir kaimyniškumas, o kad geri santykiai klostytųsi, lemia pačios bendruomenės valia ir galia.

Naivių bendruomenė, pernai paminėjusi savo gyvavimo 15-metį, regėjo įvairių laikotarpių ir turi nemažai patirties. Pernykštę veiklą bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė priminė glaustai, nes visi padaryti darbai gerai visiems matomi, pačių rankomis atlikti.

Tai trys projektai bendruomenės patalpoms suremontuoti, virtuvėlei įsirengti, baldams ir multimedijos priemonėms įsigyti, tai sportinio aktyvumo dekada, šventės, aplinkos tvarkymas ir puošimas, išvykos pas artimus kaimynus ir toliau po Žemaitiją. Naiviečiai puoselėja prasmingą draugystę – užmezgė bičiulystę su Kupiškio „Varpelio“ mokykla (vaikų grupelė su lauktuvėmis atvyko ir į susirinkimą), lankė su dovanomis Subačiaus senelių namų globotinius, netikėto džiaugsmo suteikdami ten gyvenančiam bendruomenės nariui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Puiku

Rekomenduojami video