2024/04/19

 

PAGALBĄ TEIKS NAUJAS GLOBOS CENTRAS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuo liepos 1 dienos turėtų pradėti veikti naujas Kupiškio socialinių paslaugų centro padalinys. Savivaldybės taryba pritarė parengtam sprendimui, kad ši įstaiga vykdytų globos centro funkcijas. Naujas centras teiks pagalbą ne tik be tėvų globos likusiems vaikams, bet ir juos prižiūrinčioms šeimoms, bendraus su globėjais, konsultuos juos siekdamas tinkamo vaiko, įvaikio ugdymo ir auklėjimo šeimai artimoje aplinkoje.

Jurga BANIONIENĖ

Svarbi naujovė

Iki šiol tokio globos centro Kupiškio rajone nebuvo. Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė teigė, kad tai bus visiškai naujas institutas.

„Toks centras yra būtinybė, kad globėjai, vaikai gautų reikiamą pagalbą, nes susiduriama su išties sudėtingomis problemomis. Tai skatintų ir vaikų globą šeimoje. Nepakanka tik organizuoti mokymus globėjams rengti, jiems reikalinga ir tolimesnė pagalba – konsultacijos, tarpininkavimas teikiant intensyvią pagalbą, kad būtų nuolatinis ryšys su globėjais ir jie nebūtų pamiršti, nevertinami, negalvojama, kad jų bėdos nesprendžiamos“, – kalbėjo pašnekovė.

L. Bartulienės teigimu, panašiai dirbta ir iki šiol – Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai kartu su seniūnijų socialiniais darbuotojais lankydavosi globėjų šeimose, stebėdavo, ar nepažeidžiamos vaikų teisės, organizuoti mokymai, globėjų savipagalbos grupės ir pan.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video