2024/04/27

 

PIRMYN, JAUNIEJI AMBASADORIAI

Susitikimo pabaigoje Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas, rajono meras Dainius Bardauskas, Savivaldybės atstovai ir pedagogai, į Izraelį keliausiantys gimnazistai kartu nusifotografavo. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Grupė Kupiškio gimnazistų kovo pradžioje išvyks į Izraelį. Ta proga vasario 7 dieną Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje lankėsi Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas ir jį lydintys asmenys. Svečias susipažino su gimnazistais, važiuosiančiais į šią kelionę, papasakojo apie savo šalį, jos ryšius su Lietuva, ką pamatys būsimi keliauninkai, ko iš jų tikimasi.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į tokią išskirtinę kelionę aštuoni pirmos klasės gimnazistai pakviesti neatsitiktinai. Kai jie dar buvo Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos mokiniai, vadovaujami mokytojų Nijolės Puzelienės ir Jolantos Latvienės vykdė projektus, tyrinėjo Kupiškio tarpukario gausios žydų bendruomenės istoriją, dalyvavo ne vienoje respublikinėje konferencijoje, kur gvildenta skaudi holokausto tema.

Su ambasadoriumi bendrauta anglų kalba. Gimnazistai svečiui išsakė kelionės lūkesčius, uždavė klausimų. Tai buvo gera proga mokiniams pasitikrinti anglų kalbos žinias. Šia kalba jiems reikės bendrauti per kelionę, parengti kūrybišką prisistatymą.

Susitikime dalyvavęs rajono meras Dainius Bardauskas sakė, kad Savivaldybė jau nupirko kelionės bilietus. Gimnazistus šioje kelionėje lydės mokytoja N. Puzelienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video