2024/03/28

 

SUSIBŪRUSI ROKO GRUPĖ SIEKS GARSINTI SAVO KRAŠTĄ

Pavadinimo dar neturinčios Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos roko grupės muzikantai (iš kairės): Neda Povilauskaitė, Gabija Žiūkaitė, Lukas Kavaliauskas ir Jonas Jonušis. Autorės nuotrauka

Pavadinimo dar neturinčios Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos roko grupės muzikantai (iš kairės): Neda Povilauskaitė, Gabija Žiūkaitė, Lukas Kavaliauskas ir Jonas Jonušis.
Autorės nuotrauka

Po tam tikros pertraukos Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija vėl turi roko grupę. Prieš pusmetį į ją susibūrė muzikalūs ir aktyvūs gimnazistai – Lukas, Jonas, Gabija ir Neda. Pasiklausyti jaunųjų roko muzikos gerbėjų gali ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir kiti kupiškėnai. Jaunimas tikina grojantis ne tik sau, jų tikslas – skleisti žinią apie Kupiškį, įrodyti, kad jauni žmonės ir provincijoje turi kuo užsiimti, kur išreikšti savo sugebėjimus.

Jurga BANIONIENĖ

Pradžia

Gimnazijoje susitikome su Luku Kavaliausku, Jonu Jonušiu, Gabija Žiūkaite ir Neda Povilauskaite – ketvertuku smagių, kūrybingų gimnazistų, kurie nutarė sukurti roko grupę. Jonas ir Gabija groja gitaromis, Lukas – būgnininkas, Neda – vokalistė.

Pradžią burtis davė Gabija ir Jonas. Jie abu lankė „Yamaha“ muzikos mokyklą, grojo gitara. „Esame klasės draugai, tad išėjo taip, kad abu pradėjome groti ne tik „Yamaha“ muzikos mokykloje, bet ir gimnazijoje įvairiuose renginiuose“, – pasakojo G. Žiūkaitė.

Duetas nutarė nesustoti, stiprinti pajėgas ir ėmė ieškoti būgnininko. Skelbimą netikėtai aptiko Lukas. Tik vėliau išsiaiškino, kad naujo nario ieško jo klasės draugai. Muzika L. Kavaliauskui taip pat artima – vaikinas groja Kupiškio kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestre.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video