2024/04/19

 

VAIKO PRIEŽIŪROS IŠMOKA – IR SENELIAMS

Močiutės dažnai mielai sutinka pagelbėti savo vaikams auginant atžalass. Jurgos Banionienės asociatyvi nuotrauka

Močiutės dažnai mielai sutinka pagelbėti savo vaikams auginant atžalas.
Jurgos Banionienės asociatyvi nuotrauka

Sakoma, kad tarp senelių ir anūkų yra stiprus dvasinis ryšys. Pakeistas Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas dar labiau turėtų padėti šiems ryšiams tvirtėti. Mat seneliai galės daugiau laiko praleisti su anūkais ir pagelbėti dirbantiems savo vaikams. Tokiai savitarpio pagalbai atsirado ir piniginė paskata.
Nuo šių metų balandžio 1 dienos vaiko priežiūros išmoką turės teisę gauti ir vienas iš vaiko senelių. Kaip tokią įstatymo pataisą vertina tėvai ir seneliai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Jaunos mamos patirtis

Kiekviena šeima skirtingai sprendžia vaikų priežiūros klausimą.
Keturių vaikų mamos Rasos Gudonienės šeimoje į šį procesą labai yra įsitraukęs jos tėtis ir vyro mama. Abu jie pensinio amžiaus ir nebedirba. Taigi tomis įstatymo pataisomis nebepasinaudos.

„Kai augo vyresni vaikai, tuo metu mano dirbantis tėtis, manau, kad man paprašius, tikrai būtų sutikęs eiti ilgalaikių vaiko priežiūros atostogų ar slaugyti sergantį anūką. Jis, nors ir vyras, bet vaikų priežiūros nesibaido ir su vaikais bendrauti moka. Neįsivaizduoju, kaip reikėtų suktis auginant keturias atžalas, jei ne senelių pagalba. Galimybė seneliams gauti vaiko priežiūros ar slaugos išmokas tikrai yra didžiulė paskata jiems imtis tų pareigų.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video