2024/04/19

 

MERĄ ĖMĖ GINTI VISUOMENININKAI

Aptarti socialinės pagalbos senyvo amžiaus žmonėms, padiskutuoti, ar užtenka atliekant tą misiją Savivaldybės paramos ir palaikymo, buvo susirinkę rajono nevyriausybinių organizacijų atstovai. Autorės nuotrauka

Pasikalbėti apie savo veiklos aktualijas sausio 31 dieną į Savivaldybės posėdžių salę buvo susirinkusios rajono nevyriausybinės organizacijos (NVO), kurios labiausiai rūpinasi senyvo amžiaus ir neįgaliais žmonėmis.

Šį nevyriausybininkų susibūrimą inspiravo ir respublikinėje spaudoje bei televizijoje pastaruoju metu prasprūstančios užuominos, kad Savivaldybės administracijos ir rajono mero dėmesio, paramos pristinga kai kurioms rajono NVO.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ar gera valdžia?

Šio pasitarimo iniciatorė, konservatorių frakcijos rajono Taryboje narė, besikuriančios Maltiečių organizacijos rajone atstovė Skaistutė Paulauskienė, susitikimo pradžioje teigė, kad treti metai iš kai kurių NVO girdėti priekaištai, kad Savivaldybė, konkrečiai rajono meras Dainius Bardauskas, nenori bendradarbiauti su jais (omenyje turėta rajono savižudybių prevencijos grupė, emocinės paramos telefonu iniciatyva, trumpai tariant, ta veikla, kurios idėjos gimė esant ankstesnei valdžiai – aut. past.).

S. Paulauskienė pakvietė NVO atstovus pareikšti nuomonę, ar teikiant vyresnio amžiaus žmonėms savanorišką kompleksinę socialinę pagalbą su jais bendradarbiauja, ar juos palaiko Savivaldybės administracija.

Iš esmės visų NVO atstovai teigė, kad to bendradarbiavimo ir paramos jiems nestinga. Merą dažnai mato savo renginiuose.

Buvo pareikšta pastaba, kad Savivaldybės interneto tinklalapyje nebeliko konkrečios informacijos apie kiekvieną rajono NVO.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nebeaisku,tai uz ka atlyginima gauna ADMINISTRATORE,paskui slepiasi nuo savo pasakytu zodziu?Nereikalinga tokia.Paaiskinkit kas cia vyksta,kur tiesa?

  • Yra su kuo palyginti, koks darbas ir tvarka buvo anksciau ir dabar. Dabartinis Meras vyras kaip azuolas, protingai kalba, protingai dirba. Pagarba didziausia.

  • ,,Ėmė ginti“ straipsnio pavadinime.

    • ,,Tiems , kurie tanke“ paaiškink kuo skiriasi GINA ir ĖMĖ GINTI ?

  • Ginami bejėgiai, nuskriausti… O šiaip tai palaikoma, pritariama, vienijimasi, dėkojama ir panašiai.

  • Meras, kaip politikas, tikriausiai jaučiasi nejaukiai dėl tokio jo asmenybės kulto.

  • Puikus komentaras. Supratau,kad NVO kaip tik gerbia merą už darbą ir pagalbą. O piktinasi tais, kurie šmeižia ir dejuoja.

  • Meras už dėmesį, konkrečią pagalbą ir vertas visuomenininkų dėkingumo.

  • Jei negauna atlyginimo, tai ir visuomenininaks. O gal gauna?

  • klausimėlis… Nevyriausybinės organizacijos pirmininkas yra visuomenininkas.

    • Taip. Nevyriausybinių organizacijos koalicijos pirmininkė Marytė Semaškienė visuomeninkė.Ji taip pat ir trečiojo amžiaus universiteto rektorė. Jokio atlyginimo negauna.

  • O šitos tetulės nuotraukoj….? Čia visuomenininkės ?

  • Ačiū už atnaujintą, suremontuotą salę Žemės ūkio ir bendruomenės skyriuje. Kiekviena nevyriausybinė organizacija gali nemokamai naudotis sale, visuomet paruošiama reikiama aparatūra. Ir ko čia dejuoti?

    • Visada pas mus apsimetama ir manoma, kad kažkas dejuoja. Tai ir šiam komentatoriui reikėjo pasirašyti, kurios tai NVO organizacijos atstovas. Negražu slėptis. Teisingai salė rekonstruota, visada reikiama aparatūra paruošiama. Ačiū, Daivutei! O už rekonstruotą salę, tai dėkoti reikia Merui! Įvesta tvarka iš kur pasiimti raktą, kokią palikti salę. Gerbiamas komentatoriau, pirma reikia susipažinti su Lietuvos žinių straipsniu, dėl ko buvo spaudos konferencija. O gerb. Violeta Šabrinskienė, davusi interviu Lietuvos žinioms, net nesiteikė atvykti į spaudos konferenciją, vietoje jos atvyko gerb.Gaila Matulytė. Niekas privačių iniaciatyvų negesina ir nesipiktina. Reikia kalbėti teisingai.

  • Ar galima gesinti geras privačias iniciartvas ir pavydėti ar piktintis, kad adminitratorei mokamas ir atlyginimas.

  • Egidijus Černius valstietis ar konservatorius? Tai su Matulyte tai, su meru.:)

    • Ko čia klausti? Su vienu dėl reikalo, su kitu- dėl malonumo.

  • Stiprybės Merui !

  • Cia ne vadove o administratore,olialia apsirikau.Nerandu to straipsnio,jei galit perspausdinkit p.administratores interviu.Idomu ka valstieciai dar sugalvojo.Meras konservatorius,todel ir neitinka ADMINISTRATOREI.

  • Meras musu toks, kad sugebetu ir dideliam miestui vadovauti. Gerbti ir padekoti turetume, nes zmogus del rajono visa sirdim stengiasi ir dirba.

  • Neįgaliųjų prašymas buvo išgirstas. Pontoninis tiltas pritaikytas važiuoti neįgaliojo vežimėliu, mieste atsirado daug suoliukų. Sėkmės ir stiprybės merui.

  • Leiskit merui pasveikti. Ši iniciatyva mero charakterio ir nusistatymų nepakeis. Užmaskuoti ką nors gal ir pavyks, bet kažin ar ilgam. Labai nesivarginkit. Koks yra, toks ir bus. Nebijokit apkalbų, jei esate teisūs ir dorai elgiatės.

  • Savizudziu prevencijos grupe,emocines paramos telefonu iniciatyva Kupiskyje, tai tik pinigu plovimas vadovei.Kas ryta per Lietuvos radija yra skelbiami telefonu numeriai ,kuriais galima skambinti .Kupiskyje sios, veiklios moterys, tegu eina dirbti rimtesniu darbu.

  • Pakviesti nevyriausybines organizacijas ir žiniasklaidos atstovus paskatino ,,Lietuvos žiniose“ straipsnyje ,,Emocinė pagalba seneliams – ūkininkų lėšomis“ (interviu su administratore Violeta Šabrinskiene) išsakyta nuostata: ,,rajono vadovui sumanymas guosti senelius neatrodo vertas dėmesio“ ir kt. Labai gaila, kad ,,Kupiškėnų minčių“ straipsnyje nepateiktos nev yriausybininkų atstovų mintys apie tai, kaip meras Dainius Bardauskas, priešingai, labai padeda NVO, besirūpinančiomis garbingo amžiaus ir neįgaliais žmonėmis. Konkrečiai aš kalbėjau apie mero iniciatyvą kurti Kupiškyje maltiečių grupę, kuri ypatingai daug dėmesio skira seneliams. Daug gražių konkrečių pavyzdžių minėjo ir kiti dalyvavusieji. Deja, mūsų pasisakymai buvo neišgirsti. Pagarbiai.

Rekomenduojami video