2024/03/28

 

SKUNDAS DĖL MAITINIMO PASITVIRTINO

Mokinių maitinimo kokybė visoje Lietuvoje vertinama labai kontroversiškai. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Praėjusią savaitę Savivaldybės vadovai, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius, Kupiškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kitos įstaigos gavo anoniminį skundą, kad rajono ugdymo įstaigoms maitinimo paslaugas teikianti UAB „Pontem“ nesilaiko nei valgiaraščio, nei patiekalų porcijų svorio reikalavimų. Konkrečiai buvo skundžiamasi maitinimu Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje.

Nepaisant anonimiškumo minėtų įstaigų vadovai į tą skundą sureagavo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Skundėsi dėl kiekio

Skundo autoriai, pasivadinę visuomenininkais, teigė, kad jiems ne vis vien, kad vagiama iš vaikų lėkščių.

Įžangoje jie nepamiršo į šuns dienas išdėti rajono valdžios, kuri, anot jų, nesirūpina mokinių maitinimu, gal neva tuo yra suinteresuota.

Skunde teigiama, kad tiekiama dvi dienas iš eilės ta pati sriuba ir kompotas, patiekalų porcijos per mažos, per mažai įdedama garnyro, salotų, per pusę perpjauto apelsino svoris irgi mažesnis, ne toks kaip nurodyta valgiaraštyje ir maisto gamybos technologinėse kortelėse. Skundas iliustruotas atitinkamomis nuotraukomis – kokią maisto porciją gavo mokinys ir kokia ta porcija iš tikrųjų turi būti.

„Sutartis su UAB „Pontem“ baigiasi šių metų gegužės 1 dieną. Ji buvo sudaryta 2015 metais 36 mėnesiams. Ilgesniam laikui nei treji metai tokių sutarčių negalima sudarinėti. Taigi šiemet skelbsime naują viešąjį maitinimo paslaugų teikimo rajono mokykloms konkursą. Pripažįstame, kad skundo autorių pastabos iš esmės teisingos.

Tikrintojai rado trūkumų. Pastaruoju metu ši bendrovė buvo sureagavusi į pastabas (dėl mėsos kokybės, dėl produktų ženklinimo trūkumų ir pan.) ir trūkumus ištaisiusi. Nuo naujų mokslo metų buvo sudaryti nauji valgiaraščiai.

Keitėsi UAB „Pontem“ Kupiškio skyriaus vadovai. Paslaugos kokybė aptarta su šios bendrovės regiono vadovais.

Taigi kaltinti mūsų abejingumu ir nesirūpinimu, kaip yra maitinami rajono moksleiviai, nėra pagrindo.

Savivaldybės darbo grupė šiuo metu yra parengusi maitinimo paslaugų techninę specifikaciją. Paprasčiau tariant, parengtos būsimo paslaugos teikėjo sąlygos, reikalavimai, pagal kuriuos vyks viešasis pirkimas“, – informavo vicemeras Aurimas Martinka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jau kvepia asmenybės kultu:)

  • Ta pati situacija ir ligoninėje jau daug metų . Tačiau , konkursus laimi dukterinės įmonės , ir vėl toliau toks pat bardakas .

  • Šlykstus maistas prigimnazijoje. Valgyti neimanoma

  • Jei visos tarnybos dirbtu savo darba atsakingai,nebutu taip nei mokyklose nei kitur …. Dabar sedi minkstose kedese,gauna atlyginimus gerus ir ko cia vargintis.Atlyginimas gi uz atsedetas valandas.Ar ne tiesa?????

  • Labai priklauso ir nuo darbuotojų. Neturiu nuomonės apie didesnes mokyklas, bet vienoje mažoje mokykloje, kur dirba viena valgyklos darbuotoja, pakeitus virėją maistas žymiai pagerėjo.

  • Juk čia seniai aišku, reikia geriau pavalgyt valdžiai, švetimiečiams, jiems kitos maistas o iš kur paimti? ne vie Pantemas kaltas, dar ir darbuotojams geresni kasniuką reik parnešt vakarienei, tai ten ir nuplaukia, tai svoris mažesnis, tai sudetis ne tokia, rei pradet pirmiausia nuo savųjų valgytojų…..

  • kai pereme Pantemas ir kaimo mokyklose ta pati problema. Vaikai skundziasi, kad neimanoma valgyti maistas neskanus. Pinigai skirti,, o vaikai is mokyklos grysta alkani

  • Vaikai, kuriems tėvai įdeda maisto arba duoda pinigų dar gali nevalgyti valdiško maisto, o ką daryti socialiai remtiniems gaunantiems nemokamą maitinimą? Užsimerk ir ėsk nebruzdėdamas. Jų sąskaita ir naudodamiesi savivaldybės vadovų abejingumu ir lobsta „maitintojai“. Teikiau sprendimą grįžti prie vietinio maitinimo, kur tau praeis! Reikėtų užpakalius pajudinti, o dabar užtenka kipišui kilus giliai susirūpinusius pavaidinti.

  • Pagaliau. Nes vaikams duodami pinigeliai ir net neina ,nes slykstisi maistu.

  • Jei anonimas teisus, suu tvarka ir demokratija negerai. Gerai pasėta bujoja baimė.

Rekomenduojami video