2024/03/28

 

SĖKMINGO VERSLO VARIKLIS – ATSAKOMYBĖS JAUSMAS

Verslininkas Augenijus Cesevičius skųstis sudėtinga verslo aplinka nėra linkęs, o priešingai – savo įmonei „Agla“ atiduoda visas savo jėgas. Nomedos Simėnienės nuotrauka

Savo gyvenimo sėkmės rakto ieško kiekvienas žmogus, tačiau jį dažnai blaško potvyniai ir atoslūgiai.

Daugiau nei dvidešimt metų gyvuojanti Augenijaus Cesevičiaus įmonė „Agla“ atlaikė išbandymus, todėl ją pelnytai galima vadinti sėkminga. Nors, anot verslininko, niekuomet negalima atsikvėpti ir sustoti.

Audinga SATKŪNAITĖ

Suspėti su laiku

Nuo nulio savo verslą pradėjęs A. Cesevičius geresnio rytojaus nelaukia ir sako, kad dabartiniai laikai yra geri, nes žmonės gali laisvai kalbėti, diskutuoti, judėti, atskleisti savo gebėjimus. Jis prisipažįsta niekuomet nesusimąstęs, ar kurtų verslą dabar, jeigu tokios iniciatyvos nebūtų ėmęsis prieš kelis dešimtmečius.

„Laisvė duoda labai daug, tik mes dar nemokame ja naudotis. Paskui labai pykstame, kad kažkas kažko neleido. Žmonės, kurie turi verslą ar jam vadovauja, ir išsilaisvina darbe kūrybiškai, manau, turėtų džiaugtis gyvenimu“, – sakė pašnekovas.

A. Cesevičius įmonę „Agla“ įkūrė 1991 metais, o intensyvesnę veiklą pradėjo po poros metų. Kaip sako pats pašnekovas, į verslą nėrė įvykus gyvenimo lūžiui.

Veterinarijos akademiją baigusio verslininko paskutinė darbovietė, prieš imantis nuosavo verslo, buvo Adomynės kolūkis, kur jis ėjo pirmininko pareigas. Tas dienas, kai vyko ūkio, kuris buvo vienas didžiausių šalyje, likvidacija, mena iki šiol, nes jos buvusios vienos sudėtingiausių.

Naujai įkurta A. Cesevičiaus įmonė gamybą orientavo į medienos apdirbimą, baldų detalių gamybą – tokį darbo profilį ji tęsia iki šių dienų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • sekmės ir sveikatos AUGENIJAU

  • Prie didziausios pagarbos starto salygos buvo nelygios pats buvai kolukio pirmininkas ir turejai 10 kartu didesnes galimybes prieiti prie turto,resursu,informacijos,finansu negu eilinis kolukio specialistai jau nekalbant apie paprastus kolukieciai todel netoks jau ir saunuolis tiesiog pasinasudojai….

  • Ko sėkmingam verslininkui lysti į politiką? Tik dėl naudos?

Rekomenduojami video