2024/03/28

 

INVESTUOTOJAI ŽVALGOSI PALĖVENĖLĖJE

Verslininkai ir įvairios įstaigos domisi buvusiu Palėvenėlės mokyklos pastatu. Dauguma interesantų savo vizijose čia regi senelių namus. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kurį laiką Palėvenėlės bendruomenė pagal žodinį susitarimą su valdžia naudojasi buvusios šios kaimo mokyklos patalpomis.

Pastaruoju metu gyventojai pastebėjo, kad Savivaldybės atstovai ne kartą mokyklos pastatą aprodo įvairiems interesantams.

Palėvenėlės bendruomenės žmonės nerimauja, ar bus jiems suteikta kita vieta, jei šis pastatas būtų parduotas ar išnuomotas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Spręs politikai

Buvęs Palėvenėlės mokyklos pastatas šiuo metu yra įtrauktas į Alizavos pagrindinės mokyklos balansą. Patalpos šildomos. Yra pusė darbininko etato. Čia veikia biblioteka. Anksčiau dar buvo medicinos punktas, bet šiuo metu jis uždarytas.

Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas situaciją pakomentavo taip: „Sprendimus dėl tokio turto tolimesnio likimo priima Taryba, tad negalėčiau pakomentuoti, ką nuspręs politikai. O šiuo metu pastate, kurio bendras plotas 814 kv. m ir kurį patikėjimo teise valdo Alizavos pagrindinė mokykla, 47 kv. metrus naudoja biblioteka, 26 kvadratus – nuomojasi „Telia Lietuva“.

Bendruomenei patalpos mokyklos pastate nėra suteiktos, bendruomenė pagal panaudą turi mokyklos pagalbinį pastatą (katilinę, 149 kv. m).

Tiesioginei apšildymo funkcijai pastatas nebenaudojamas. Bendruomenė yra kreipusis dėl pastato suteikimo pagal panaudą, tačiau nebuvo sutarta dėl pastato apšildymo kaštų dengimo. Pastato išlaikymo sąnaudos 2017 metais – 5 731 euras, įskaitant komunalines paslaugas bei 0,5 etato išlaikymą.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dėkojame Aurimui Martinkai už šiltus sveikinimus, Jums taip pat linkime kuo gražiau atšvęsti valstybės šimtmečio šventę.

  • O man,kaip Karbauskio gerbėjui labai parūpo,kaip ten tos vaišės vasario 16 tą dieną vyks,su alkoholiu,ar kaip priklauso viešam pastate, be jo? Gal nuvyks ir pats meras pagal kvietimą,gal korespondentai aprašys?Manau,vežkitės,mere,iš karto perdavimo aktą ir bendruomenė išsilaikys tą pastatą,nuims naštą nuo visų rajono mokesčių mokėtojų pečių.Jiems gi matosi,kad nereikia jokių investuotojų.

  • Dėkojame gerb. merui už sveikinimus Valstybinės šventės proga. Mūsų Palėvenėlės bendruomenė vasario 16 dieną Valstybės atkūrimo šventę Palėvenėlės mokykloje švęs jau 15 kartą. Tai yra ir mūsų Palėvenėlės bendruomenės įkūrimo diena, tradicinių ataskaitinių ir rinkiminių susirinkimų diena, kuriuose dalyvauja įvairūs svečiai, koncertuoja atlikėjai, bendraujama prie vaišių stalo. Praėjusiais metais mūsų šventėje dalyvavo gerb. signataras Leonas Apšega. Siunčiame ir Jums kuo geriausius linkėjimus Valstybės šventės proga.

  • Sveiki dar kartą , skubėdamas savo komentare padariau gramatinių klaidų.Kas pirmas ir teisingai jas nurodys e.p. [email protected] dovanų gaus valstybinę ar istorinę vėliavą, pasirinktinai.Sėkmės, laukiu atsakymų iki sekmadienio vakaro. Nugalėtoją pagarsinsiu savo internetinėje paskyroje jei laimėtojas(a) neprieštaraus
    Gero vakaro

    pagarbiai Dainius Bardauskas

  • Tegul tik žvalgosi investuotojai ir perka. Gal bus senelių globos namai, gal slaugos privatūs namai, gal viešbutėlis… O bendruomenė su privatininku gražiai bendraus ir susitars.

  • Labas rytas su visa pagarba bendruomenės tarybai, nors spėju ta taryba iš vieno ar dviejų asmenų,keistas labai dvelkiantis anuo laikmečiu požiūris ir mąstymas.Savivaldybė turi suorganizuoti , išlaikytiir pan. Mielieji, jei jūs tikra bendruomenė ir visiems tai aktualu tai imkite tas patalpas kaip ne kartą buvo siūlyta panaudai ir vykdykite savo veiklą.Tokiu atveju , didelį pastatą reikės išlaikyti , prižiūrėti, remontuoti , šildyti patiems.Tačiau peršasi mintis, kad tuo suinteresuoti keli asmenys ir galbūt ne bendruomeniškais tikslais. Galbūt… Manau , kad jei tai būtų svarbu visiems Palėvenėlės žmonėms pastatas jau būtų paimtas jame vyktų realios veiklos.Dėl administracijos dirėktoriaus vizito,straipsnyje aiškiai pasakyta , kad spręs kas bus su pastatu politikai t.y. taryba , o šiuo atveju tai jo pareiga parodyti pastatą visiems suinteresuotiems , nes jis priklauso savivaldybei. Tiesioginė mūsų pareiga ir prievolė , kad priklausantis turtas būtų valdomas ir naudojamas racionoliai , efektyviai.Noriu paklausti vietos gyventojų kas geriau ar tai ,kad pastatas stovės ir po trupūtį nyks ar jame vyktų veikla , būtų sukurtos darbo vietos ? Kita vertus dar neaišku ar kas norės jo , o parodyti privalom.Atsiprašau už tiesumą ir jei tuo įžeidžiau Palėvenėles žmones, bet geriau taip kaip yra ar gali būti, o ne mikčiojant ar nutylint…
    Su geriausiais linkėjimais visiems artėjančio atkurtos valstybės gimtadienio proga

    pagarbiai Dainius Bardauskas

  • Gal geriau parduokit Kupiškio kultūros centrą, daugiau gausit, o ir darbuotojų daug atleisit, tiesiog ekonomiška

  • Juokingi bendruomenės paistalai.Kas liks iš dalinai prižiūrimo pastato? Tereikia 5 metų ir prakiurs stogas,išpelės nešildomos sienos.Bendruomenei susirinkimams ,laidotuvėms ar baliukams užtektų,kad būtų pastato savininkas,o salę išsinuomotų.Bet yra kažkoks užsispyrimas sovietinių laikų,kad tegul riogso,kad tik,neduok dieve,kas nors nesugalvotų veiklą vykdyt.O dar pageidavimai,kad savivaldybė išlaikytų pastatą,suorganizuotų jiems verslą ir dar prižiūrėtojui ir kūrikui algą mokėtų.Kaip įprato visi,kad jiems vis duotų,pradedant savivaldybe,baigiant Europos investicijomis.O ką patys gyventojai duoda valstybei?

  • Palėvenėlės bendruomenę labai nustebino paskutinių dienų svečių apsilankymai Palėvenėlės mokyklos pastate. Ar administracijos direktorius turi teisę nuspręsti, kad mokyklos pastatą reikia parduoti, kad bendruomenę reikia išvaryti ir sugriauti jos veiklą. Be mokyklos, be salės, be bibliotekos bendruomenės veikla praktiškai neįmanoma. Visi renginiai jau daugiau kaip 10 metų vyksta salėje, arba mokyklos kieme. Visi bendruomenės narių susitikimai praktiškai vyksta bibliotekoje. Biblioteka likusi vienintelė kultūrinio gyvenimo vieta. Bibliotekos darbuotoja dirba 0,5 etato, bet dar veikia kompiuteriai, yra spausdintuvas, veikia tualetas. Ar noras sutaupyti turi būti pats svarbiausias, visai neatsižvelgiant į žmones? Suteikti kitas patalpas bibliotekai ir bendruomenei praktiškai neįmanoma.
    Pats mokyklos pastatas buvo pastatytas kolūkio lėšomis ir iki 1992 metų priklausė kolūkiui, taigi tiems patiems bendruomenės žmonėms, ir tik nuo 1999 metų pastatas perduotas Kupiškio rajono savivaldybei. Demokratiškai išrinkta savivaldybės valdžia turėtu rūpintis visų rajono žmonių gerove ir remti bendruomenių veiklą, padėti bendruomenei išlaikyti pastatą, padėti organizuoti verslą, gal bendradarbiaujant su turizmo centru ar su jaunimo centru, gal ši salė galėtu būti kaip laisvalaikio salė ir Kupiškio kultūros centras padėtu organizuoti kultūrinį gyvenimą.

Rekomenduojami video