2024/04/18

 

GYVENIMĄ SEMIA PILNOMIS RIEŠKUČIOMIS

Iš Skapiškio kilusios Robertos Zaborskytės gyvenimas kupinas staigmenų ir netikėtų posūkių. Ji nevengia į rankas paimti fotoaparato, aktyviai sportuoja ir dirba juriste, o duonos ragavo ir Londone, ir Maljorkoje. Prieš daugiau nei trejus metus iš emigracijos grįžusi pašnekovė tikino, kad Lietuvoje jaučiasi geriausiai.

Audinga SATKŪNAITĖ

Laikina stotelė – Londonas

Roberta, baigusi Skapiškio mokyklą, pasuko į Vilnių, kur ėmėsi teisės studijų. Nors ji ilgą laiką tobulino meninius gebėjimus: lankė teatro studiją, tuometinę Kupiškio muzikos mokyklą, tačiau savo gyvenimo su menu nesusiejo. Anot pašnekovės, renkantis pritrūkę drąsos, nors iš tėvų turėjusi visapusišką laisvę pasirinkti tai, ko pati geidė.

R. Zaborskytė sostinėje gyveno kelerius metus. Čia baigė bakalauro studijas, o studijuodama magistrantūroje nutarė išvykti į Londoną.
„Jeigu prisimintume 2008–2009 metus, tuomet šalį valdė krizė. Kadangi studijavau ir dirbau, tai man labai smarkiai sumažino atlyginimą, o reikėjo mokėti už studijas. Todėl vedama finansinių paskatų, nusprendžiau išvykti iš Lietuvos“, – sakė R. Zaborskytė.

Ji kaip ir dauguma išvykstančiųjų manė, kad šalį palieka neilgam, bet Didžiosios Britanijos sostinėje Roberta pragyveno penkerius metus. Čia ji ragavo įvairaus darbo ir koledže studijavo fotografiją. Anot pašnekovės, Jungtinėje Karalystėje gana lengva kilti einant pareigas, ypač jeigu darbuotojas yra darbštus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video