2024/04/25

 

SU ĮKARŠČIU – Į PROTŲ MŪŠIUS

Protmūšių entuziastai – „Žinių bagažo“ komanda. Nuotraukos iš asmeninio Vytauto Gečiausko albumo

Protmūšių entuziastai – „Žinių bagažo“ komanda.
Nuotraukos iš asmeninio Vytauto Gečiausko albumo

Pagal įgytą specialybę – veterinarijos gydytojas, beveik 16 metų kasdien – prie mašinos vairo, o laisvalaikiu visa galva paniręs į protmūšius. Tai – apie komandos „Žinių bagažas“ kapitoną Vytautą Gečiauską. Jau rašėme apie „Auksinio proto“ žaidimus, vykstančius Kupiškyje. Aštuntas, o mūsų mieste pirmas, jo sezonas baigėsi. Būtent Vytauto vadovaujamai komandai jis buvo sėkmingiausias.

Jurga BANIONIENĖ

Nudžiugino nominacija

Į redakciją V. Gečiauskas užsuko nešinas pelnyta nominacija – nacionaliniame „Auksinio proto“ finale kupiškėnų komanda „Žinių bagažas“ pripažinta daugiausia bonus klausimų už 10 taškų atsakiusia komanda.

Kupiškyje tapę čempionais, mūsiškiai su geriausiomis respublikos komandomis susirungė finale. Į jį kelialapį pelnė 15 stipriausių mažų ir tiek pat didžiųjų miestų atstovų, taip pat papildomai dar kelios vardinius kvietimus gavę komandos. „Viskas nacionaliniame finale vyksta tuo pačiu principu, komandos rungiasi, atsakinėja į klausimus, tik jų – gerokai daugiau. Šį kartą jėgas išmėgino 38 komandos, o nugalėtojų taurę pelnė šiauliečiai“, – kalbėjo V. Gečiauskas.

Vytautas tikino neabejojęs, kad jo vadovaujamai komandai proto žaidimuose Kupiškyje sėkmė šypsosis. Juolab kad ir patirties „Žinių bagažas“ turėjo daugiausiai. Jiems šis sezonas – trečias. „Kad bent išeisime į finalą, tikrai galvojome, o ar pavyks laimėti, niekada nežinai, bet ne pirmą sezoną žaidžiame, žinome savo galimybes“, – sakė jis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Komandos rezultatai priklauso nuo akiniuotų žmonių skaičiaus komandoje.

Rekomenduojami video