2024/03/29

 

PIGIAUSIŲ BUTŲ ROJUS – NUOSPRENDIS AR GALIMYBĖ?

Nekilnojamojo turto kaina – tarsi lakmuso popierėlis, galintis gana tiksliai sufleruoti žmonėms apie jų šalies ekonomikos būklę. Autorės nuotrauka

Nekilnojamojo turto rinkos analizės, kurią atliko „Delfi“ portalo užsakymu nekilnojamojo turto bendrovė „Ober Haus“, duomenimis, Kupiškis patenka tarp devynių Lietuvos vietovių, kur pigiausi butai.

Ar iš tikrųjų Kupiškis yra toks nepatrauklus gyventi miestas? Kokios priežastys tai lemia? Ar yra nors mažytė galimybė Kupiškiui ištrūkti iš tokios nepalankios statistikos gniaužtų?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ekspertų verdiktas

Vieni ekspertai teigia, kad nekilnojamojo turto kainą lemia vietovės, kur jis yra, patrauklumas. Tos Lietuvos savivaldybės, kur pigiausias būstas, iš kitų išsiskiria aukštu nedarbo lygiu, mažu gyventojų skaičiumi, mažais atlyginimais, yra nutolusios nuo pagrindinių ekonominių centrų, dažniausiai tai pasienio regionai.

Antri ekspertai atkreipia dėmesį į tai, kad atsilikusiuose regionuose vietinis verslas dažnai būna nusiteikęs prieš naujų įmonių kūrimą, nenori konkurencijos ir stengiasi veikti taip, kad darbuotojams nereikėtų mokėti didesnių algų, kad darbo jėga būtų kuo pigesnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video