2024/04/19

 

KELIŲ PRIEŽIŪRA SU SUSPAUSTA KIŠENE

Žiemos išbandymų laukiantiems eismo dalyviams neretai kyla klausimas, ar žiema kelininkus iš tiesų užklumpa netikėtai. Atrodo, kad šiais metais kelių priežiūros specialistai pirmoms žiemos išdaigoms buvo pasiruošę iš anksto. Renatos Malinauskienės nuotrauka

Žiemos išbandymų laukiantiems eismo dalyviams neretai kyla klausimas, ar žiema kelininkus iš tiesų užklumpa netikėtai. Atrodo, kad šiais metais kelių priežiūros specialistai pirmoms žiemos išdaigoms buvo pasiruošę iš anksto.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Prasidėjus kalendorinei žiemai tarsi prakiuro dangus ir pradėjo spausti šaltukas. Dažnai juokaujama, kad kelininkus žiema dažniausiai užklumpa netikėtai, tačiau Kupiškio kelių tarnyba tikina jai pasiruošusi.
Nuo lapkričio regionines kelių priežiūros įmones sujungus į vieną bus stengiamasi skaičiuoti kiekvieną druskos gramą, kad būtų įvykdytas pagrindinis uždavinys kuo labiau taupyti.

Audinga SATKŪNAITĖ

Bus prižiūrimi

VĮ „Kelių priežiūra“ Panevėžio regiono padalinio Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius sakė, kad kelininkai žiemai yra pasiruošę tinkamai. Jie pakankamai apsirūpinę tiek medžiagomis, tiek reikiama technika.

„Viskas yra paruošta darbui ir laukiame, esame pasiruošę netgi sudėtingesnei žiemai“, – teigė O. Zibavičius.

Anot jo, kelių priežiūrai žiemą skirtas panašus biudžetas kaip ir praeitais metais. Iš esmės nesikeičia rajono kelių valymo ir barstymo tvarka: kelininkai darbus ketina pradėti nuo 6 valandos ryto ir tęsti iki 19 valandos. O. Zibavičiaus teigimu, kai kurie keliai bus valomi ir nuo ankstesnio ryto, kad kelininkai suspėtų laiku pasirūpinti eismo dalyvių saugumu. Kelių priežiūros tvarką gali pakoreguoti oro sąlygos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video