2024/04/19

 

KALĖDŲ STEBUKLO LAUKIANT

Ne tik per Kalėdas, bet ir kitu laiku žmogui svarbiausia ne dovanų gausa, bet nuoširdus bendravimas, tarpusavio pagalba, dėmesys, atjauta ir pagarba. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Radijo, televizijos eteris, lauko reklamos vos ne iškart po Vėlinių pradeda skelbti apie sklandančią artėjančių Kalėdų dvasią, kviečia vieni kitiems dovanoti Kalėdų stebuklą, dalytis kalėdiniu džiaugsmu.

Šiuolaikinio liberalizmo, tautų kraustymosi ir maišymosi, vertybių perkainojimo laikais vis dažniau kyla klausimas – kas yra Kalėdos, kas yra tas Kalėdų stebuklas, kaip šį ypatingą, vieniems saulėgrįžos metą, antriems Jėzaus Kristaus, mūsų Išganytojo, gimtadienį pajusti, įsisąmoninti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Darykime gerus darbus

Ta tema sutiko pasikalbėti Sigita Kantautienė, UAB „Durpeta“ darbuotoja, kuri mielai kaip savanorė dalyvauja ir įgyvendinant įvairius socialinius projektus.

Pašnekovei Kalėdos – tai naujo kelio pradžia. Tą akimirką visuomet stengiasi sutikti pakiliai, nuoširdžiai nusiteikusi, apmąsčiusi, kas buvo nuveikta, atsikračiusi kasdieniškų rūpesčių. Būti laimingam žmogui daug nereikia. Gaila, kad Kalėdos virsta masinio vartojimo švente, kad nuolat lėkdami, paskendę darbuose pamirštame galbūt didžiausią gyvenimo dovaną – bendravimą su artimaisiais, pamirštame, kad ne pinigai yra gyvenimo variklis.

„Esu sau pasižadėjusi padaryti per mėnesį nors vieną gerą darbą. Kad tie darbai nebūtų tik duoklė kalėdiniam laikotarpiui. Kupiškyje pastebiu vienišų, likimo nuskriaustų, neįgalių, vienišų senyvo amžiaus žmonių, sunkiai besiverčiančių šeimų, auginančių vaikus. Savanoriavau „Maisto bankui“, dalyvauju „Carito“ veikloje. Viriau ir dalijau sriubą parapijos namuose per labdaringus Sriubos pietus, su kitais savanoriais padėsiu paruošti ir „Carito“ Kūčių vakarienę, dėmesio ir šilto žodžio laukia Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų vaikai. Čia kartu su šeimos nariais turime kelis krikšto vaikus. Smagu, kad yra ne vienas bendramintis, skiriantis savo laisvalaikį, lėšų tokiems kilniems tikslams. Nesu linkusi garsiai kalbėti apie daromus darbus, bet pastebiu, kad kol tu tyliai darbuojiesi, blogus darbus garsiai daro kiti. Ir tai, kas yra viešinama, turi unikalią savybę daugintis. Gausėjantis savanorių būrys Kupiškyje, bendruomeniškumas, pagarba ir atjauta vienas kitam man būtų didžiausia ir geriausia Kalėdų dovana.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video