2024/03/28

 

SEIMO AKIRATYJE – PSICHINĖ SVEIKATA

Lapkričio 27 dieną rajone lankėsi Seimo savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas ir jo pavaduotojas Jonas Jarutis.

Seimo nariai domėjosi, kaip sekasi kupiškėnams įgyvendinti savižudybių ir smurto artimoje aplinkoje mažinimo tikslus, kokios pagalbos reikia, ar užtenka teisinio šio proceso reglamentavimo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prastesnė padėtis mieste

M. Majauskas ir J. Jarutis tądien apsilankė Savivaldybėje, kur susitiko su jos vadovais. Vėliau užsuko į Kupiškio r. policijos komisariatą pabendrauti su Kupiškio rajono savižudybių prevencijos iniciatyvinės grupės, kurią sudaro psichologai, policijos atstovai, medikai, kiti pagalbą rajono gyventojams teikiančių institucijų specialistai, savanoriai, atstovais.

Per susitikimą psichologė Aurelija Kukenienė informavo, kad šiemet rajone nusižudė 6 žmonės. Tai dvi moterys (80 ir 83 m.) ir keturi vyrai (40, 44, 50 ir 57 m.). Net penki iš jų buvo Kupiškio miesto gyventojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar ne ponui Jaručiui meru dirbant nusižudė du tarybos nariai? O dabar moko kitus. Įdomu ko?

  • cirkininkai. Viskas, ką sugeba, tai girtus vežiot į ligoninę. Mažinat savižudybes keisdami statistiką:)

  • Taigi reikia vaidinti,kad kažkas kažką
    DIRBA… 🙂

  • Grupė konstatuoti savižudybių skaičiumi ir ką daugiau? Būtų suprantama kiek išgelbėta, kas nuveikta, o dabar tik balionas skrendantis ore ir kažkam pasipuikuoti.

  • Labai svarbu. Ypač seimui ir savivaldybei.

Rekomenduojami video