2024/03/29

 

SAVIVALDYBIŲ KONTROLIERIŲ LAUKIA NAUJOVĖS

Apskrities savivaldybių kontrolierės su susitikimo organizatore Vilma Mažeikiene, Kupiškio r. savivaldybės kontroliere (penkta iš dešinės pirmoje eilėje), Seimo Audito komiteto nare Rasa Budbergyte (ketvirta iš dešinės pirmoje eilėje), Kupiškio rajono meru Dainiumi Bardausku (trečias iš dešinės) ir Savivaldybės administracijos direktoriumi Mariumi Mališausku (pirmas iš dešinės). Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Panevėžio apskrities savivaldybių kontrolierių susitikime, kuris šią savaitę vyko Kupiškyje, be visų kitų savivaldos audito problemų, aptarti ir rinkliavų už komunalinių atliekų surinkimą klausimai. Šiame susitikime dalyvavo ir Seimo Audito komiteto narė Rasa Budbergytė. Kalbėta apie tai, ką būtina keisti ar tobulinti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vėl gali keistis rinkliavos tvarka

Susitikimo pradžioje buvo aptarti savivaldybių patvirtintų rinkliavų už komunalinių atliekų surinkimą taisyklių trūkumai. Panevėžio apskrities savivaldybių kontrolierės tariasi dėl bendro audito Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centre dėl šio centro keliamų mokesčių teisėtumo ir rinkliavos mokesčio didinimo savivaldybių gyventojams pagrįstumo.

Šią temą gvildeno ir susitikime dalyvavusi advokatės Elzbergienės kontoros iš Vilniaus advokatė Justina Grambaitė. Ji kalbėjo apie atliekų rinkliavos paskaičiavimo teisinį reglamentavimą, jos taikymo problemas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O kaip ten su ta tvora prie marių,kur visųpėsčiųjų-dviratininkų takas taip ir baigiasi liūdnai prie „private” valdos…? Normaliai ten viskas…?;)

Rekomenduojami video