2024/04/18

 

SPALVINGAS FERMOS GYVENTOJŲ VARDYNAS

Salomėja Vaitkevičienė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos fermoje darbuojasi 17 metų. Jurgos Banionienės nuotrauka

Salomėja Vaitkevičienė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos fermoje darbuojasi 17 metų.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokomojoje fermoje vaikų niekada netrūksta. Jos gyventojai – poniai, avytės, asiliukas, strutis, emu, triušiai ir visi kiti kiekvieną kartą labai laukia mažųjų lankytojų. Žino, kad bus palepinti skanėstais – duona, obuoliais ar morkomis. Įdomu, kad beveik visi jie turi vardus.
17 metų fermoje dirbanti Salomėja Vaitkevičienė sakė, kad būtent vaikai dažniausiai ir pasiūlo gyvulėlių vardus.

Jurga BANIONIENĖ

Vardai atspindi išvaizdą ar charakterį

Ponių kumelaitės Rožė, Irisė, Karamelė, Freda, Figa, Rota, asiliukas Princas ir tokiu pat vardu pavadintas strutis, ožys Juodis, lama Gilė, avinukai Šonas, Pankas, Kauliukas, poniai Dagas, Dobiliukas, Džemas, Zefyras – visus juos Salomėja puikiai pažįsta, žino jų charakterius, kaip kurį pakalbinti. Apie kiekvieną turi ir ką pasakyti.

Dirbti į mokyklos mokomąją fermą S. Vaitkevičienė atėjo 2000 metais. Čia rado ir šiuo metu seniausią gyventoją – kumelaitę Rožę. „Dabar Rožei 18 metų, labai graži jauna buvo, grakščiai bėgdavo. Gero charakterio gyvulys, labai daug kumeliukų atvedė. Ir šiandien jos vaikai – Dagas ir Rota pas mus gyvena, kiti parduoti“, – pasakojo Salomėja.

Asiliukas Princas atkeliavo iš Panevėžio, vardą jau turėjo. Kaip ir ožys Juodis. Taip, matyt, pavadintas dėl savo tamsaus plauko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ji yra labai geras zmogus.

Rekomenduojami video