2024/04/23

 

BUVUSIAME KAREIVINIŲ PASTATE – MENINIS GŪSIS

Praėjusią savaitę buvusių kareivinių pastato trečiame aukšte virė darbas – čia rengiamasi atidaryti skulptoriaus Juozo Kėdainio parodą. Idėjos bendraautoriai – skulptorius Audrius Laucius ir Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus. Šią mintį palaikė ir Etnografijos muziejus, saugantis daug Juozo Kėdainio kūrybinio palikimo. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Savivaldybei priklausantis kareivinių pastatas, kuriame veikia „Lelijos“ siuvykla, ilgą laiką buvo beveik nenaudojamas. Neseniai dalis patalpų pagal panaudos sutartį perduota vienai asociacijai, o šį ketvirtadienį trečiame pastato aukšte bus atidaryta skulptoriui Juozui Kėdainiui skirta paroda.

Jurgita BANIONIENĖ

Parodys kūrybinį palikimą

Siekiant visuomenę supažindinti su kraštiečio, Karaliūniškio kaime gimusio žymaus XX a. Lietuvos skulptoriaus Juozo Kėdainio, gausiu kūrybiniu palikimu, pasirinktas buvusių kareivinių pastatas. Vienas šios idėjos autorių, Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus, teigė, kad ši parodos vieta pasirinkta neatsitiktinai. „Šios patalpos nėra tik „Lelijos“. Trečio pastato aukšto dalis yra Savivaldybės tarybos sprendimu skirta bibliotekai, mes čia turime saugyklą. Čia saugomos vadinamojo mainų fondo knygos, taip pat ir J. Kėdainio biblioteka, nes dabar, kol vyksta bibliotekos remontas, tiesiog neturime kitos vietos“, – kalbėjo A. Venckus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Užėjau, pamačiau, susižavėjau.
    Rekomenduoju.

  • Na va ir dar vienas pastatas bus panaudotas,tikekim veiksmingai ir prasmingai.Sekmes jiems. Kaip,beje, sekmes ir semenu aliejaus verslui…juk turi sektis tam verslui, nes kai kas labai tuom patikejo. Ir as tikiu kad verslas klestes ir antstoliai ateis alieju pirkti o ne arestuoti… Sekmes!

Rekomenduojami video