2024/03/29

 

LAUKIA CENTRALIZACIJA IR NAUJOS TĖVŲ TAISYKLĖS

Pastaraisiais metais Lietuvą ne kartą sukrėtė tragedijos, per kurias pražudyti vaikai. Ypač šiurpi – Kėdainiuose motinos ir patėvio nužudyto keturmečio berniuko Mato nelaimė. Pagaliau ryžtasi pertvarkyti Lietuvos vaiko teisių apsaugos sistemą – Seimas patvirtino naujos redakcijos Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, įsigaliosiantį nuo 2018 metų liepos.

Jurgita BANIONIENĖ

Keičiasi pavaldumas

Įgyvendinus reformą, kuri neoficialiai vadinama „Mato reforma“, vaiko teisių apsaugos sistema bus centralizuota – valstybė vaiko teisių apsaugą perims iš savivaldybių. Numatyta, kad jos įgyvendinimą koordinuos, šeimos politiką formuos Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Tarnybos padaliniai – teritoriniai vaiko teisių apsaugos skyriai tiesiogiai gins ir užtikrins vaiko teises jiems priskirtoje savivaldybės teritorijoje.

Pakalbintas rajono Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas teigė, kad konkretesnės informacijos apie laukiamas naujoves pateikti dar negalįs. Artimiausiu metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savivaldybių vadovams organizuos pasitarimą visiems klausimams aptarti, tada bus galima kalbėti apie numatomus pokyčius. Šiuo metu su jais po truputį supažindinami ir vaiko teisių apsaugos skyrių specialistai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video