2024/04/27

 

FINANSINIŲ VINGRYBIŲ MOKOSI VIENI IŠ KITŲ

Kiekvienas Tarybos narys privalo mokėti už planšetinių kompiuterių su mobiliuoju internetu nuomos mokestį, kuris sudaro mažiausią išlaidų dalį per mėnesį. Menkai politikai atseikėja ir už kanceliarines prekes, o didžiausią sumą tiesiog pravažinėja. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Rajono politikai apie Tarybos nario veiklos išlaidas, kurių per mėnesį gali susigrąžinti 190 eurų, linkę kalbėti puse lūpų. Jie norėdami gauti išmokas apie savo išleistus pinigus privalo pranešti Savivaldybės administracijai ir pateikti sąskaitas, kuriose neretai galima išvysti iškalbingus skaičius, nurodančius, kad Tarybos nariai nemažą dalį pinigų tiesiog pravažinėja.

Audinga SATKŪNAITĖ

Naudojasi proga

2016 metų rudenį Kupiškio rajono tarybos nariai geranoriškai susimažino kanceliarijos priemonėms, telefono, pašto, interneto, transporto paslaugoms ir kitai jų veiklai skiriamas lėšas. Ši suma nuo 245 eurų buvo sumažinta iki 190 eurų. Tokio sprendimo iniciatorius – konservatorių frakcijos narys Saulius Dugnas, kuris motyvavo tuo, kad aplinkiniuose rajonuose šios išlaidos yra kur kas mažesnės. Net ir jas sumažinus, Kupiškio rajono tarybos nariui suteikiamos išmokos nėra mažiausios, pavyzdžiui, Panevėžio miesto politikams jos siekia 180 eurų per mėnesį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video