2024/04/19

 

NESIBAIGIANČIOS LIŪTYS RAJONE SUKĖLĖ EKSTREMALIĄ SITUACIJĄ

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Ketvirtadienį į posėdį susirinkusi rajono Ekstremalių situacijų komisija nusprendė skelbti rajone ekstremalią situaciją dėl liūčių sukeltų padarinių.

Ada DVARIONAITĖ

Apie išskirtinai sudėtingą šiemetę javapjūtę bene visą mėnesį kalba daugelio šiaurės ir rytų Lietuvos rajonų ūkininkai, siekdami atkreipti šalies valdžios, savo savivaldybių dėmesį, bet iki šiol vis lūkuriuota tikintis, kad tokie rudeniški gamtos kataklizmai liausis ir nebereikės jokių išskirtinių sprendimų. Deja, gamta neišgirdo, dabar stiprių liūčių padariniai matomi ir ištvinusiose upėse, pievose, laukuose, apsemtuose kaimo žmonių ir miestiečių daržuose, namų rūsiuose. Visi mato, kad bėda ištiko, taigi metas nuspręsti, ką daryti.

„Dėl šios situacijos tarėmės su kaimyninių rajonų savivaldybėmis. Mes ne pirmi skelbiame ekstremalią situaciją, vakar tai padarė Panevėžio rajonas, užvakar Rokiškio rajono savivaldybė, pasvaliečiai ketina apsispręsti kitą savaitę. Tik Biržai apsisprendė neskelbti“, – taip savo pasirašytą sprendimą „Kupiškėnų mintims“ komentavo rajono Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.
Į posėdį susirinkę Ekstremalių situacijų komisijos nariai buvo supažindinti su šiandien rajono žemdirbių patiriamomis problemomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video