2024/04/19

 

OBUOLIAUTOJAI TRINA DELNUS IŠ DŽIAUGSMO

P. Pajarskio g. supirkimo punkto kieme antradienį buvo surinkta pusketvirtos tonos obuolių. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Obuolių derlius pamažu keliauja į supirktuves, ir nors jis savo gausa nestebina ir šįmet, tačiau obuoliautojai neturėtų labai liūdėti. Šiųmetės supirkimo kainos leidžia kiek papildyti savo kišenes, nes už kilogramą obuolių supirkėjai moka kone dvigubai daugiau nei pernai. Todėl apleistas sodybas, kuriose sodai dar duoda derlių, atakuoja norintys savo finansinę padėtį pagerinti vargingi kaimų gyventojai.

Audinga SATKŪNAITĖ

Optimali supirkimo kaina

Daugiau nei 25 metus veikiančios bendrovės „Malus“, užsiimančios sezoniniu obuolių supirkimu Panevėžio ir Utenos apskrityse, direktorius Jonas Balčėtis sakė, kad šiais metais įmonė supirkinėti derlių pradėjo rugpjūčio pabaigoje.

Anot jo, rytinėje Lietuvoje situacija kritinė, todėl ten sudėtinga rasti sodo gėrybių ir supirkėjai į tuos kraštus nė nevykstantys. Ne ką geresnė situacija ir kituose Lietuvos regionuose – Dzūkijoje ar Suvalkijoje. Tik Panevėžio apskrityje gyvenantys sodininkai gali džiaugtis neblogai šiais metais užderėjusiu obuolių derliumi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Smagu!

Rekomenduojami video