2024/04/16

 

APDOVANOTA UŽ DIDVYRIŠKĄ POELGĮ

Penktadienį Valentinos Aliušienės (kairėje) namai buvo pilni svečių. Senolė, pavasarį paspendusi spąstus telefoniniams sukčiams, apdovanota Gerumo sparnais ir padėkos diplomu. 89 metų moters pasveikinti atskubėjo ir artimiausia kaimynė bei geriausia draugė Stanislava Čiurlienė.
Autorės nuotrauka

89 metų Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės gyventoja Valentina Aliušienė gegužę pergudravusi telefoninius sukčius sulaukė padėkų ir sveikinimų. Bebaimė senolė tikino, kad jai dėmesys nereikalingas ir kad savo poelgio nelaiko labai reikšmingu. Anot garbingo amžiaus sulaukusios moters, ji visada norėjusi, kad triumfuotų teisybė.

Audinga SATKŪNAITĖ

Istorija kaip kino filme

Vieną dieną V. Aliušienė sulaukė netikėto skambučio iš vyro, prisistačiusio ligonių kasų vyriausiuoju gydytoju. Jis paaiškino, kad dukrai reikalinga sudėtinga operacija, todėl senolė turinti sumokėti nemažai pinigų. Valentina tikino iš karto supratusi, kad jai skambina apsimetėliai. Padėjusi telefono ragelį, moteris susisiekė su neva ligoninėje gulinčia dukra, o toji apie mamą, patekusią į pinkles, pranešė netoliese buvusiam broliui ir jo vaikams. Į V. Aliušienės namus atvykę vyrai susisiekė su policijos pareigūnais, kurie operatyviai suorganizavo pasalą ir sulaikė telefoninius sukčius.

„Čia buvo Dievo pirštas. Aš nieko nebijojau. Sulaikytas sukčius, kuris buvo atėjęs pasiimti pinigų, man dar grasino, kad sudegins namus, bet manęs jis neišgąsdino“, – sakė bebaimė senolė, kuriai už didvyrišką poelgį penktadienį įteikti Gerumo sparnai ir padėka. Šį reportažą televizijos žiūrovai galės pamatyti Policijos dienos proga, spalio 2 dieną.

Šiuo metu su mama gyvenantis Stasys pasakojo, kad panašių telefoninių sukčių skambučių sulaukdavę ir anksčiau, bet veiksmų prieš juos nesiėmė. Tačiau viena diena tapo lemtinga ir ilgam įsirėžė į daugelio žmonių atmintį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video