2024/03/29

 

JAPONŲ PAŽINTIS SU BITĖMIS IR MAUDYNĖS TVENKINYJE

Japonai apžiūrėjo Adomynės dvarą. Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį Adomynės dvaras sulaukė neeilinių svečių. Kupiškio rajone lankėsi japonų delegacija, kurią atlydėjo Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda su žmona Michiko. Ambasadorių domina lietuviškas medus, tad jo paskanauti jis pakvietė daugiau savo šalies atstovų. Svečiams pristatyta ir spalvinga edukacinė programa Adomynės dvare.

Jurgita BANIONIENĖ

Talkina restauruojant diplomato namą

Japonijos atstovai Lietuvoje vieši jau savaitę. Į mūsų šalį jie atvyko su specialia misija – organizacijos „Tokon international“ savanorių komanda prisideda prie jiems itin svarbaus asmens – garsaus diplomato Čiunės Sugiharos namo-muziejaus rekonstrukcijos, padeda perdažyti namą. Į Kauną grupė japonų atvyko savo iniciatyva ir lėšomis.

Po darbų svečiai iš Tekančios saulės šalies aplankė ir Kupiškį. Juos Adomynėje sutikęs rajono meras Dainius Bardauskas pasakojo, kad vasarą jam dalyvaujant kviestiniuose pietuose su Japonijos ambasadoriumi, T. Shigeeda akcentavo, jog bus stengiamasi dar labiau plėtoti turizmą tarp Lietuvos ir Japonijos.

„Jau tada kalbėjome, kad rugsėjį į Lietuvą atvyks didelė japonų grupė, kuri Kaune dalyvaus renginiuose, skirtuose diplomato Č. Sugiharos garbei, ir ambasadorius stengsis, kad jie atvyktų ir į Kupiškį. Taip ir atsitiko. Pradžioje buvo planuota, kad rajoną aplankys gausi apie 60 japonų delegacija, baiminomės, ar pavyks tinkamai priimti tiek daug žmonių, tačiau į Adomynę jų atvažiavo mažiau – apie 30. Tikimės, kad sudominsime svečius ir kad jiems patiks gražus, žalias mūsų kraštas, jo natūralūs produktai“, – kalbėjo D. Bardauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video