2024/03/28

 

PAMETEI RAKTĄ – MIEGOK PO BALKONU?

Pametęs raktus gali pakliūti į keblią situaciją. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Pametęs raktus gali pakliūti į keblią situaciją.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Pamesti buto durų ar automobilio raktus šiais beprotiško skubėjimo laikais tikrai ne vienam žmogui yra pasitaikę. Tai išties stresą kelianti situacija. Kur kreiptis, kas galėtų padėti, pasirodo, ne visuomet aišku, ypač mažame miestelyje. Taip nutiko ir vienai rajono laikraščio skaitytojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Gaisrinę siųsti atsisakė

Redakcijai garbaus amžiaus kupiškėnė papasakojo, kad vėlyvą vakarą pametė savo buto šarvuotųjų durų raktą ir pagalbos kreipėsi tel. 112, kad atsiųstų gaisrinę su kopėčiomis. Mat buvo galima per pradarą balkoną patekti į buto vidų ir ten paėmus atsarginį raktą atsirakinti duris.

Deja, toks jos prašymas buvo atmestas ir pasiūlyta kita išeitis – ieškoti iš savo aplinkos žmogaus, kuris galėtų pagelbėti, nes butas yra nelabai ir aukštai, aukštesnio lygio pirmame aukšte. Vėlyvą vakarą moteris nedrįso prašyti aplinkinių pagalbos, o pačiai įlipti per balkoną visgi buvo per aukštai. Visa laimė, kad jai galų gale pavyko surasti pamestą raktą ir neteko nakvoti po balkonu.

Moteris klausė, ar ji turėjo teisę už atlygį prašyti, kad atvyktų gaisrinės automobilis su kopėčiomis. Apskritai, ką tokiu atveju turėtų daryti senyvas žmogus, jei neturi artimųjų, gerų pažįstamų. Anot jos, šiais laikais labiau rūpinamasi gyvūnais nei žmonėmis. Girdėjusi, kad ugniagesiai iš medžių yra ne kartą iškrapštę kniaukiančius katinėlius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video